OS X Mavericks ve Windows 8.1 Dual Boot: Windows'u Boot Etme

Thranduil

Hectopat
Yer
Ankara
Technopat.net'in değerli okuyucuları, yöneticileri ve saygıdeğer Recep abi, hepinizi saygıyla selamladıktan sonra başlıkta da belirtmiş olduğum üzere konuya geçiyorum.

Recep ve Ali abinin hazırlamış olduğu bu güzel rehberi izledikten sonra elbette bir çoğunuz gibi denemeye sabırsızlanıp hemen hazırlıklara başladım. Henüz olayın başındayken yaşamış olduğum usb boot problemini aştıktan sonra ekrana gelen clover boot paneli ile ciddi bir tebessüm ve sevinçe kavuştum.

Windows 8.1 yüklemiş olduğum bilgisayarıma (quad core 2.7 intel işlemci, Nvidia Geforce 9800GT 1gb 256 bit ekran kartı, 8gb ram 1tb samsung sata hdd) usb boot ile mac işletim sistemini kurma çabalarım ikinci kez sıkıntıya girdi ve sevincim gölgelendi.

Suratım asık bir şekilde paragon partition manageri kullanamamış olmanın verdiği sinir ile klavyeme seri darbelerde bulundum. Fakat sonra aklıma farklı bir yöntem geldi. Recep abinin videoda bahsettiği disk izlencesini kullanarak hard diski ayarladım ve kuruluma başladım. Sorunsuz bir şekilde kurdum.

Bütün ayarları videodaki gibi yaptım ve takdir edersiniz ki windowsuma bir dönmek istedim ancak; beni bekleyen başka bir sürpriz vardı. Windowsum bütün denemelerime rağmen boot olmadı. Aklıma gelen sebeplerden başlıcaları şunlar:

1- hard diskimi windows kurulumu esnasında 3 parçaya bölüp birine mac birine windows kurmuş ve paragon ile minitoolu hiç kullanmamış olmam. (Neticede yaptığım işlem aynı da olsa videodan farklı bir ilerlemede bulundum.)

2- hard diskin 4 parça olması ve 4.den sonra gelecek olan parçaların logical (mantıksal disk) formunda olması.

3- mac ve windowsu kurmuş olduğum c ve d disklerinin formatları konusunda kapıldığım şüpheler. (Yapmış olabileceğim kurulum hataları)

Bunları göz önünde bulundurup bugün içinde 3 kez daha denedim. Ama muvaffak olamadım.

1. Primary disk ntfs formatında ve windows kurulu.

2. Primary disk mac os extended günlüklü ve mac kurulu.

3. Primary disk windows kurarken kurulumun oluşturmuş olduğu sistem ayrıldı kısmı.

4. Primary disk ise depo olarak kullandığım 500gblık alan.

Mac kurulumundan sonra windows boot alamıyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar sevgiler.

Kendimden çok utandım şu an. Herşeyi denedim de mavericksten sonra win kurmayı hiç denemedim. :( Allah da beni kahretmesin.

- - - Güncellendi - - -

Gayet düzgün bir Türkçe ile yazmış olduğum mesajımı düzeltmek yerine bir çözüm önerisi sunsaydınız daha iyi değil miydi sayın Ölü Usta? Neyi düzenlediniz merak ediyorum doğrusu. Neyse konumuz bu değil. Bu konuda fikri olan birisi yok mudur acaba? 2 gündür duruyor böyle. Neler çözülmüş konular kapanmış bizde hala bir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Abi şimdi şöyle oluyor ki;

Yukarıdaki resimde görüldüğü üzere;

New Volume Mac'in kurulu olduğu kısım.
Untitled Windowsun olduğu kısım.
Depo ntfs uzantılı kısım ve burada yedeklerim, kurduğum oyunlar, müzik arşivi gibi dosyalarım var.
Sistem Ayrıldı diye belirtiyor zaten isim olarak.
Clover Bootloader'da;
-Legacy HD1 sistem ayrıldı kısmı
-Legacy HD2 Windowsun kurulu olduğu kısım.
-Legacy HD4 depo isimli kısım.

Zaten HD2 ve HD4'ten boot almaya çalıştığımda boot dosyası mevcut değil diyor. Sadece HD1'den alabiliyorum.
Onu seçtiğimde de windows logosu geliyor ve donuyor. Hala çözemedim. Mac işletim sistemi son derece sorunsuz. Sadece onboard realtek AC97 ses kartı var ve voodooHDA kext yüklemek durumunda kaldım. Diğer kextler yanıt vermedi. Ses aktif ancak bilgisayarı her açtığımda System Preferences altında VoodooHDA'dan input gain'i açmam gerekiyor. Hep kapalı geliyor. Bir de onu çözemedim. :)

Abi kızacaksın biliyorum ama onarma da çalışmıyor. :D

- - - Güncellendi - - -

Abi yükleme dvd'mde bir hata olsa yükleme tamamlanmazdı diye düşünüyorum ama; onarma da yapamadığıma göre windows'um sorunlu. Dediğin noktaya geliyor. Bir çözüm üretmeye çalışayım başka bir dvd veya flash ile kurulum deneyeyim bakalım neler olacak. Duruma göre yine buradan rahatsız ederim. Şimdilik kısa süreli bir çözüm bulamıyorum bunun dışında. Bir deneyeyim bakalım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı