Başarılı Kurulum OS X Yosemite 10.10 Acer 5750g

• İntel Core İ5 - 2450m
  • İntel hd3000
  • Nvidia Gt610m (Optimus desteklemediği için çalışmıyor, biostan kapatılması gerekir)
  • Atheros AR9285
Sanırım bu donanımlar işimizi görmeye yeterli. Sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak isterim. Mavericks sorunsuz kullanıyordum, şimdi sıra yosemitede...

kurulum.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
HD 3000 için bir kod girdin mi ? Otomatik mi tanıdı acaba ? Bu arada menü barın şeffaf mı değilmi tam seçemedim ekran komple siyah olduğundan ?

Windows 8.1 kurulu bilgisayarıma yosemite kurabiilir miyim? Yoksa sıfırdan format atarak mı kurulum yapmam gerekir?

Sistem benziyor benim dizüstü bilgisayarıma.
Nasıl kurduğunuzu kısa kısa yazarsanır çok seviniriz.
Yani ben de kurmak istiyorum. Yapabilirsem çift sistem windows + yosemite.
Teşekkürler.

HD 3000 için bir kod girdin mi ? Otomatik mi tanıdı acaba ? Bu arada menü barın şeffaf mı değilmi tam seçemedim ekran komple siyah olduğundan ?
ekran için herhangi bir kext kullanmadım ve menübar şeffaf yani kendisi tanıyor kurulumdada sorun çıkarmadı -x ne bilim npci gibi kodlarla uğraştırmadı beni hiçbir zaman ne maverickte nede yosemitede

Windows 8.1 kurulu bilgisayarıma yosemite kurabiilir miyim? Yoksa sıfırdan format atarak mı kurulum yapmam gerekir?
Bu dediğini windows 7 ve mavericks piyasada olduğu zaman yapmıştım gerçi sıkılıp tamamen mac e dönmüştüm ki bence sendede öyle olacak. Neyse sorunun cevabı ben diski sıfırlayıp önce mac kurmuştum kurulum ekranında diski bölmüştüm sonradanda bölebilirsin sorun olmaz. Sonrasında windows kurmuştum ama şöyle bir durum var pcler windows destekli olduğu için windows kurduğunda direk windows açılıyor burda senin yapman gereken kurulum usb sinden mac kurulu sistemi açıp bootloader kurmak org.chameleon.Boot.plist dosyasını chameleon wizard programı ile açıp bootflags kısmında guinin altındaki seçeneği instant menü seçersen açılışta sana hangi bölümü açmak istediğini sorar sanırım açıklayıcı oldu takılan birşey olursa yeniden yardımcı olabilirim.

Benim takozun markası samsung sanırım apple'a gıcığı var :D Neredeyse stabil ama ekrana gelen görüntü soluk hemde aşırı, geri dönüş için teşekkür ederim :)
ekran kartı intel hd3000 ise sanmam sorun olsun istersen kext paylaşabilirim yada sistemini yaz bakalım bi

Sistem benziyor benim dizüstü bilgisayarıma.
Nasıl kurduğunuzu kısa kısa yazarsanır çok seviniriz.
Yani ben de kurmak istiyorum. Yapabilirsem çift sistem windows + yosemite.
Teşekkürler.
Sistemini yazarsan ona göre birşeyler söylemek isterim zira kurulum ile ilgili birçok şey birçok sitede var önemli olan donanım.

ekran için herhangi bir kext kullanmadım ve menübar şeffaf yani kendisi tanıyor kurulumdada sorun çıkarmadı -x ne bilim npci gibi kodlarla uğraştırmadı beni hiçbir zaman ne maverickte nede yosemitede
Benim takozun markası samsung sanırım apple'a gıcığı var :D Neredeyse stabil ama ekrana gelen görüntü soluk hemde aşırı, geri dönüş için teşekkür ederim :)

Bu dediğini windows 7 ve mavericks piyasada olduğu zaman yapmıştım gerçi sıkılıp tamamen mac e dönmüştüm ki bence sendede öyle olacak. Neyse sorunun cevabı ben diski sıfırlayıp önce mac kurmuştum kurulum ekranında diski bölmüştüm sonradanda bölebilirsin sorun olmaz. Sonrasında windows kurmuştum ama şöyle bir durum var pcler windows destekli olduğu için windows kurduğunda direk windows açılıyor burda senin yapman gereken kurulum usb sinden mac kurulu sistemi açıp bootloader kurmak org.chameleon.Boot.plist dosyasını chameleon wizard programı ile açıp bootflags kısmında guinin altındaki seçeneği instant menü seçersen açılışta sana hangi bölümü açmak istediğini sorar sanırım açıklayıcı oldu takılan birşey olursa yeniden yardımcı olabilirim.

ekran kartı intel hd3000 ise sanmam sorun olsun istersen kext paylaşabilirim yada sistemini yaz bakalım bi

valla kext çok iyi olur en azından denemiş olurum şu an ekran kartım 384 mb olarak tanındı (donma takılma hiç yok )yosemite
ve maverickste ikisinde de ekran soluktu kurulum ekranı dahil. temel özellikleri : ekran kartı : gt520m(bildiğin üzere optimusta feda ediliyor) İşlemci: i5 2410m kalan ıvır zıvırla bir işimiz yok zaten sorun çıkarmadılar hiçbiri bu arada ekran şu şekilde
1-jpg.29044

valla kext çok iyi olur en azından denemiş olurum şu an ekran kartım 384 mb olarak tanındı (donma takılma hiç yok )yosemite
ve maverickste ikisinde de ekran soluktu kurulum ekranı dahil. temel özellikleri : ekran kartı : gt520m(bildiğin üzere optimusta feda ediliyor) İşlemci: i5 2410m kalan ıvır zıvırla bir işimiz yok zaten sorun çıkarmadılar hiçbiri bu arada ekran şu şekilde
http://www.dosya.tc/server35/5Wh1jn/hd3000.zip.html
link burda kardeşim ama önce kendi elinde olanları saklamanı tavsiye ederim ne olur ne olmaz ram bende 8 gb olduğu için 512 mb ekran belleği gösteriyor. 4 gb ram ile 384 mb ekran belleği normal olandır. Umarım işini görür.

• İntel Core İ5 - 2450m
  • İntel hd3000
  • Nvidia Gt610m (Optimus desteklemediği için çalışmıyor, biostan kapatılması gerekir)
  • Atheros AR9285
Sanırım bu donanımlar işimizi görmeye yeterli. Sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak isterim. Mavericks sorunsuz kullanıyordum, şimdi sıra yosemitede...

Eki Görüntüle 29087

Selam bende uzun zamandır mavericks kurmaya çalışıyorum.
sistemde seninkinden farklı olarak nvidia gt310 m ve broadcom wireless var
kurulumu nasıl yaptın öğrenebilirmiyim acaba?

Slm ben de acer 5742g var. Hem mavericks hem de yosemite ayri ayri defalarca kurdum, sorunsuz acilir sekilde herhangi bir kod girmeden üstelik. Ancak ne yaptiysam 2 sistemde de ekran kartimi tanitamadim. Önce 3mb, çözünürlük duzeltince de 4mb oluyor. Ama otee gidemedim. Bakmadigim forum kalmadi. Biosu en acik haline getirdim olmadi , dsdt dosyasi bile denedim uyumsuz geldi.

Demem o ki nasil yapılır bir yol gösterir misiniz.? Bios dan nasil bir ayar yaparak nvidia disable edilebilir bulamadım. Varsa bir bios duzenleme ya da bios nerden bulabilirim.

Lutfen yardimci olun cunkur artik vazgecmek uzereyim... Simdiden saolun

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı