Osmanlı neden yıkıldı?

Padişahın yenilikleri takip etmesi yerine bu akşam kaç tane kadınla yatsam diye düşünmesi, dünya çapında olan hiçbir gelişmenin/yeniliğin umursanmaması vs. yeniçerilerin durdurulamamaları da tuzu biberi oldu.

Abdülhamid ppler geliyor, hissediyorum...

Tam bilmiyorum ama galiba viyana kuşatması ile ilgili bir antlaşma değil mi?

Avusturya - Osmanlı arasındaki savaşta Avusturya kaybetti. Fakat Osmanlı padişahı büyük bir hata yaptı. Tarihi eserlere zarar gelmesin diye şehri terk etmelerini istedi. Avusturya bu sayede toparlanmayı başardı.

Benim görüşüm Osmanlının kanuni döneminde yavaş yavaş yıkılma atıldığını düşünüyorum ya neden bütün hazineyi orta avrupaya gömersin ki ne anlamı var orta avrupaya ne var. O nun yerine o dolu hazine coğrafi keşiflere harcasa çok farklı yer de olabilirdik.

Birçok sebep var. Fransız İhtilali sonrası her milletin kendi devletini kurmak istemesi, sanayi inkılabı, diğer devletlerin Osmanlı'yı pasta yapmak istemesi, son dönemlerde devlet kaynaklarının verimsiz kullanımı diye uzar gider. Ayrıca saltanattan nefret ederim. Eğer öyle kalacaksaymış, iyi ki yıkılmış.

Padişahın yenilikleri takip etmesi yerine bu akşam kaç tane kadınla yatsam diye düşünmesi, dünya çapında olan hiçbir gelişmenin/yeniliğin umursanmaması vs. yeniçerilerin durdurulamamaları da tuzu biberi oldu.

Hocam dikkat edin şeriatçılar gelirse etiketlersiniz :D.

Neo Ottomancılar geliyor yavaştan kaç sen :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı