Osmanlıca öğrenmek faydalı mı?

Hobi olarak öğrenecekseniz öğrenin ama işime yarayacak bir şey öğreneyim diyorsanız bence İngilizce, Almanca ve Fransızca öğrenmeniz çok daha mantıklı. Şu üç dili bildikten sonra iletişim kuramayacağınız kimse yoktur.

Merhaba, 9. sınıf öğrencisiyim. Yaşıtlarımdan biraz farklıyım Instagram'da ergence hikayeler atan kavga eden tiplerden değilim o kişilerle de işim olmaz. Kendimi geliştirmeyi seviyorum. Bu aralar dillere merak saldım. Tek konuşabildiğim dil İngilizce onu da az biliyorum. Sizce osmanlıca öğrenmek iyi midir? Bana ne gibi faydalar sağlar eğer osmanlıcabilirsen Farsça dabilirsin diyenler de oldu. Sizce doğru mudur? Diyelim önünüzde 2 seçenek var. Biri osmanlıca biri de göktürkçe. Siz hangisini ve neden seçerdiniz?

Şu anda önünde çizebileceğin bir gelecek varken sana fayda sağlayabilecek dilleri öğrenmeye çalış İngilizceni daha da geliştirebilirsin mesela veya ingilizcenin yanına yeni diller ekleyebilirsin bunlar Almanca olur Fransızca olur yahut anime izlemeyi seviyorsan Japonca dahi olabilir. Osmanlıca değil de Osmanlı türkçesinde ki bazı kelimeleri öğrenerek günlük hayatında kullanmaya özen gösterebilir yaşantını farklı kılabilirsin sana kalmış. Göktürkçeye gelirsek çok eski bir dil sanıyorum ki türkçü editlerini çok fazla izlemişsin öğrenmen sana bir fayda katmaz onun yerine dediğim gibi güncel olan dilleri öğren.

Birisi 100 diğeri 1300 yıl önce yıkıldı almanca öğrenin ben 10.sınıfım ve almanca öğrenip üniversiteyi yurtdışında okuyacağım. Bunları öğrenmene gerek yok.Bi fayda sağlamazlar.

Osmanlıca evet arap harfleriyle ancak okunuşu tamamen Türkçe ama arap harflerinin okunuşunu bilmen lazim böyle diyorum karışik ama dili az çok öğrenince anlarsın beni ama ilerde işine yarar mı sanmıyorum.

Merhaba, 9. sınıf öğrencisiyim. Yaşıtlarımdan biraz farklıyım Instagram'da ergence hikayeler atan kavga eden tiplerden değilim o kişilerle de işim olmaz. Kendimi geliştirmeyi seviyorum. Bu aralar dillere merak saldım. Tek konuşabildiğim dil İngilizce onu da az biliyorum. Sizce osmanlıca öğrenmek iyi midir? Bana ne gibi faydalar sağlar eğer osmanlıcabilirsen Farsça dabilirsin diyenler de oldu. Sizce doğru mudur? Diyelim önünüzde 2 seçenek var. Biri osmanlıca biri de göktürkçe. Siz hangisini ve neden seçerdiniz?

Osmanlı'dan kalma kitaplar var, onlar ne yazık ki Türkçe'ye çevrilmiyor. Arapça, inglizce, Rusça, Fransızca, portekizce ve Almanca çevirilerini dahi buldum. Ama türkçesi yok bende o yüzden osmanlıca öğrenmeye karar verdim, (öğrenmeden vazgeçtim başka, dil öğrenmeyi seçtim) forumdaki diğer arkadaşların cevabı gibi başka dil öğrenmeniz size daha çok fayda sağlacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı