Osmanlı'nın Anadolu'ya bir faydasının dokunmaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu da pek doğru değil.
Doğrudur hocam (Siz). Onu maddeyi doldurmak için yazdım çok kafa yormadım takılmayınız.

[...] Ancak bunlara gelmeden daha üzücü olanı konu açanın tez üretememekteki başarısızlığıdır. Konu mesajından hareketle 180 derece ters bir metin yazıp, Balkanlar'da yapılan inşa ve ihyadan yola çıkarak bambaşka bir Osmanlı tablosu çizebiliriz. [...]
Konunun genelini okumadıysanız, 9 sayfanın sonuna yetişince insanın da pek okuyası gelemiyor olabilir, belki de okudunuz. Balkanlardan zaten detaylıca bahsedip tartıştık.
 
Son düzenleme:
Bak kardeş. En basit şekilde anlattım defalarca:
1- Ben Osmanlı düşmanı değilim. Osmanlıdan utanmıyorum. Osmanlı ile bir derdim yok.
2- Osmanlı devleti duraklama dönemine kadar oldukça iyiydi.
3-Osmanlı devleti iyi yönetilemediği, çağa ayak uyduramadığı için yıkıldı.
4-Osmanlının iyi yanlarını kabul edip övünüyorsak, kötü yanlarını da kabul etmemiz gerekir.
5-Bizim atamız Osmanlı değildir. Osmanlı bir hanedandır. Osmanlıya "Benim atam" diyecek kişiler Fransa'da yaşıyor. Bizim atalarımız Orta Asyada at koşturan Türklerdir. Ha ata değil de dedelerimiz Osmanlı Devletinin nüfusunda yaşayan insanlardır. Buna eyvallah. Ama Türk tarihi Osmanlıdan ibaret değildir.
6-Osmanlı Anadoluya eser bırakmamış ve halkı önemsememiştir. Çünkü Osmanlı fethettiği yerden gelir bekler. Bu durum Anadoluya özgü değilidir. Orta Doğu ve Kuzey Afrika için de durum aynıdır.
7-Osmanlıyı eleştirmek kimseyi vatan haini yapmaz. Din düşmanı hiç yapmaz.
8- Boş boş konuşma, klavyeden millete abilik taslayıp milliyetçilik yapmak kolay.


Mesele tiyatro değil👌🏻 Mesele inşaat etme olayı. Ayrıca, İstanbul ve balkanlar dışında planlı bir şey yok. Anca sefere çıkan padişah geçtiği yerde emir verir veya dönemin beyleri yaptırmıştır o eserleri.
Ben çok iyi biliyorum kardeş senin düşünce yapını kafa yapını da burada konuşamıyorum işte. Ben senin gibileri senin gibi düşünenleri de çok gördüm. Neyse uzatmıycam.
 
Ben çok iyi biliyorum kardeş senin düşünce yapını kafa yapını da burada konuşamıyorum işte. Ben senin gibileri senin gibi düşünenleri de çok gördüm. Neyse uzatmayacağım.

Genelde bir şey sunamayınca karşımızdaki kişinin kafa yapısına değinip, görüp geçirdiklerimizden devam edip kısa kesmek ile alakalı bir kapanış yapıyoruz.

[...] Normal bir durum, sonuçta Kayı beyliğinden itibaren Doğu değil batı taraflarına genişlemiştir beylik. Zira Doğu'daki diğer Türk beylikler ile çatışmadan kaçınılması, Moğol istilalarının kalıntıları, bölgede hakim olan diğer devletler Osmanlı'nın Anadolu'ya yayılmasını ya da Egemen olmasını geciktirmiştir. [...]

Aslında konuyu açmadan önce uzun uzadıya Osmanlının hangi dönemde Anadolu'da hangi topraklara hakim olduğuna vb. baktım ki aslında nerede bir hata olduğunu söyleseniz benim için de daha yararlı olurdu madem bir hatam var bu yanlış deseniz hani. Tez üretmekteki başarısızlığı demişsiniz sadece. Konuda aksi bir şey dememişsiniz zaten.
 
Son düzenleme:
Cevabını kendin vermişsin zaten. Selçuklu eserleri dururken osmanlı neden Anadolu'ya bir daha bir yapı yapsın? Halihazırda var zaten, restore etmek daha mantıklı. Osmanlı Anadolu'ya yatırım yapmadı demeden önce azıcık düşünün.

Hocam zamanında sümerler ziggurat yapmış daha eğitimhane yapılmasına ne gerek var ki?
 
Aslında konuyu açmadan önce uzun uzadıya Osmanlının hangi dönemde Anadolu'da hangi topraklara hakim olduğuna vb. baktım ki aslında nerede bir hata olduğunu söyleseniz benim için de daha yararlı olurdu madem bir hatam var bu yanlış deseniz hani. Tez üretmekteki başarısızlığı demişsiniz ama siz de aksi bir şey dememişsiniz zaten.
Zaten "Anadolu gelişmemiş." doğru bir önerme zaten; burada üstünde durulan şey bunun bir eksik değil, normal bir durum olması. Osmanlı büyük ve Batı'ya odaklı bir devlet, Payitaht'tan oldukça uzak yerlere yatırım yapmayı gereksiz bulmaları oldukça doğal. Anadolu'da hiçbir yer gelişmemiş de diyemeyiz bu arada, Karahisar'ın Osmanlı'daki tarihsel gelişimini araştırabilirsiniz.

Osmanlı'nın Balkanlara odaklı bir devlet olduğu aşikar. Zamanında öyle yakın bir ilişki kurulmuş ki Balkan halklarıyla, Anadolu tebaası isyan edip kendi devletlerini kurarken Balkan halkları Osmanlı'ya bağlılıklarını sürdürmüşler.
 
Klasik atatürkçü kemalist kafası, açıklama yapmaya çok da gerek yok konuyu derinleştirmeden demek istiyorum tarihimiz sadece Atatürk değildir, siz Atatürk'ün heykeline kapanıp ağlarsanız o zaman size bu ülkeyi bırakan fatihimizden abdülhamidimizden utanın demek istiyorum.

Hocam affedersiniz de Atatürk ne alaka? Ben de Atatürk'ü çok severim ama aynı şekilde osmanlı'yı da çok severim sizin gibi genelleme de yapmam arkadaş bazı konularda haklı bazı konularda haksız bunu söyler geçersin ama gidip de "klasik kemalistçiler" diye saçma sapan bir cümle kullanamazsın.
 
Hocam affedersiniz de Atatürk ne alaka? Ben de Atatürk'ü çok severim ama aynı şekilde osmanlı'yı da çok severim sizin gibi genelleme de yapmam arkadaş bazı konularda haklı bazı konularda haksız bunu söyler geçersin ama gidip de "klasik kemalistçiler" diye saçma sapan bir cümle kullanamazsın.
İllaki benim de haksız olduğum yanlış bildiğim konular vardır olmama ihtimali yok ama birkaç kişi hariç herkes "Klasik atatürkçü, senin ne olduğun belli" vb.
 
Dediğin gibi osmanlı'yı iyisiyle kötüsüyle düşünmeliyiz buna katılıyorum. Katılmadığım yerler var ama şunu anladık ki burada çok fazla polemik çıkarmaya meraklı insan da var.
 
Hâlâ "yunan galip gelseydi" diyen maklubeci osmanlıcı var mı konuda?

Vergiler ağır değildi diyen birini gördüm de;
Senin hristiyan rum ve hristiyan ermeni dedelerin cizye vergisi ödememek için müslüman olmuş, vergi için dinini ve kimliğini satmış, haberin var mı?
Bir bakın bakalım anadolu insanı etnik olarak kimlere benziyor? Çekik gözlü sarı ırktan olan Türkmenlere mi? Yoksa Ermeni ve Yunanlara mı?

Cevabı vereyim, anadoludaki Turani-Türki nufus en fazla %8 dir. Kalanı anadolu yerlisi, grek, doğu akdenizli çiftçiler, kafkasi topluluklar, pers ve ermenidir. Vergiler yüzünden dinlerini ve etnik kimliklerini terk etmiş bu halklar. Gerisini siz hesaplayın.
 
İllaki benim de haksız olduğum yanlış bildiğim konular vardır olmama ihtimali yok ama birkaç kişi hariç herkes "Klasik atatürkçü, senin ne olduğun belli" vb.
Sen konuyu açarken yazdığın son cümleye itafen yazdım ben sana. Sen son cümlende Osmanlıyı eleştirmiyorsun. Osmanlı düşmanlığını söylüyorsun.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı