Overclock denemelerinizi anlatın

Arkadaşlar iki gün önce ASUS P5Q SE edindim ve merak sebebiyle OC yapmaya çalıştım. İlk denememde FSB'yi 400'e çektim ve Q9550'yi 3.40GHz'de çalıştırabildim. Ardından FSB'yi 410 yaptım ve işlemciyi 3.48GHz'e çıkardım. Şimdi de FSB'yi 435'e çıkardım ve işlemcim 3.70GHz'de çalışmaya başladı :) 4GHz'i zorluyorum şu an :)

Eki Görüntüle 1101955

Sıcaklık ise maksimum 70 dereceyi gördü. Sizce bu anakartla 4GHz'i görür müyüm? :)
E8600 işlemciyle aynı anakartta 4.20 GHz' de stabil kullanıyordum 2 ay öncesine kadar, ama çok farkeden birşey olmuyor, bütçe meselesi tabiki ama mümkünse LGA 775 soket sistemle performans beklemeyin.

Hocam stabilse yapılabilir işlemciyi testten geçirin Prime95 ile ortalama 30dakika bilemedim 10 dakika boyunca full yükte kalsın ardından cinebench r23 testi yapın ki gerçekten yaptığınız overclock başarılımı eğer sıcaklık değerlerinizde iyiyse verin frekansı gitsin aman dikkat elinizde kalmasın .d
İnternete laptoplara hız aşırtma yapılıp yapılmadığını aratıp yapılmadığını öğrenmek.
Bir ara UV deneyeceğiz bakalım :D
Laptopa overclock yapmak bende isterim ama yani max tdp değerini sıcaklık limitini kaldırabiliyoruz diye biliyorum ben yinede sıcaklık limitini fln kaldırarak baya bi testte puanımı arttırmayı becermiştim :D ama laptoplara tamamen o.c yapmak pek mümkün değil.

Ekran görüntüsü 2021-07-09 193928.png

Arkadaşlar an itibarıyla bu kadara gelebildim :) Bir iki saate geri döneceğim, dışarı çıkacağım da :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı