Overclock denemelerinizi anlatın

Vega 56 kartıma Hynix HBM2'ye OC yaptığımda waifu2x upscale ile test ediyordum stabilliğini. Hynix HBM2'de hata düzeltme olmadığı için rastgele fotoğraflar ortaya çıkabiliyordu.

950MHz üstünde böyle oluyordu:
Girdi:
Efi4thoUMAM_TwW.jpeg

980MHz ile Çıktı:
6mnhprme5eh51.png

Intel Core 2 Quad Q9550 @ 3867.47 MHz - CPU-Z VALIDATOR Şu anda da R3 1200 performansı alıyorum :) Q9550, 3.86GHz'de iken R3 1200 ile CPU-Z çoklu çekirdek testinde aynı puandalar :)
Ekleme: Anakartın FSB sınırı muhtemelen 460 :) Çünkü diğer her şeye voltaj eklemesi yaptığım halde Windows açılamıyor diye hata veriyor. Şu an 455 FSB'de kullanıyorum fakat sanırım stabil değil, Chrome'u açtıktan 2 saniye sonra kendi kendine kapanıyor. Edge ile yazıyorum ben de :)

Son düzenleme:
Intel Core 2 Quad Q9550 @ 3867.47 MHz - CPU-Z VALIDATOR şu anda da R3 1200 performansı alıyorum :) Q9550, 3.86GHz'de iken R3 1200 ile CPU-Z çoklu çekirdek testinde aynı puandalar :)
ekleme: Anakartın FSB sınırı muhtemelen 460 :) çünkü diğer her şeye voltaj eklemesi yaptığım halde Windows açılamıyor diye hata veriyor. Şu an 455 FSB'de kullanıyorum fakat sanırım stabil değil, Chrome'u açtıktan 2 saniye sonra kendi kendine kapanıyor. Edge ile yazıyorum ben de :)

Vay be.
Soğutucu ne kullandınız merak ettim.

Son düzenleme:
Soğutucu ne kullandınız merak ettim.

Soğutucumu yazdım hocam; eski HP hazır kasadan çıkan vidalı ve 4500 RPM'e kadar çıkabilen fanıyla soğutuyorum Q9550'yi :).

Q9550'nin adına hayranım bir kere hocam :) Fakat Windows açılırken olsun, CraftRise'a girerken olsun %100 CPU kullanımı alıyorum. Yadırgamıyorum da :) sonuçta eski ve yaşlı bir işlemci. İdare ediyor beni çünkü ağır şeyler yapmıyorum. Yaptığım en ağır şey herhalde GTA 5 oynayıp OC yapmak :)

Q9550'nin adına hayranım bir kere hocam :) Fakat Windows açılırken olsun, CraftRise'a girerken olsun %100 CPU kullanımı alıyorum. Yadırgamıyorum da :) sonuçta eski ve yaşlı bir işlemci. İdare ediyor beni çünkü ağır şeyler yapmıyorum. Yaptığım en ağır şey herhalde GTA 5 oynayıp OC yapmak :)
E6500 işlemci ile, 100 derece sıcaklıkta 5-6 saat GTA 5 oynayan tanımıyorum :D.

Hocam sonuç olarak Intel Quad ne kadar overclock yapsada pek bir işe yarayacağını inanın düşünmüyorum :D tamam AMD 3600X e o.c yapsan fark eder ama Intel Quad yanii Max 5 FPS artar veya bilemedim 9

O kadar küçümsemeyin bence, korkmadan OC yapsam hatta sıcaklıklara aldırış etmesem oyunlara ne kadar etki ettiğine dair konu da açarım :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı