Overclock ömür kısaltır mı?

YakupAziz

Hectopat
Yer
SFYA Digital
Merhabalar, RX570 bir ekran kartına sahibiz ve bu ekran kartına overclock yapıyoruz. Ekran kartına overclock yapmak ekran kartının ömrünü ne kadar kısaltır? Veya kısaltır mı?

Ekran kartımız 2. el değildir, sistem şu şekilde;

Ryzen 7 2700X işlemci.
RX570 4 GB ekran kartı.
AB350M anakart.
HyperX 16 GB 3000MHz RAM.
500Watt PSU.

Overclock için uygun mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birçok etmene bağlı bu soru. Sıcaklık çok yükselmedikçe ve kartta kullanılan bileşenler belli bir kalitenin üstündeyse çekirdek voltajını kurcalamadığın sürece ömrünü kısaltacağını sanmıyorum. Zaten üst seviye modellere fabrika çıkışlı OC yapıyorlar.

Merhabalar, RX570 bir ekran kartına sahibiz ve bu ekran kartına overclock yapıyoruz. Ekran kartına overclock yapmak ekran kartının ömrünü ne kadar kısaltır? Veya kısaltır mı?

Ekran kartımız 2. el değildir, sistem şu şekilde;

Ryzen 7 2700X işlemci.
RX570 4 GB ekran kartı.
AB350M anakart.
HyperX 16 GB 3000MHz RAM.
500Watt PSU.

Overclock için uygun mudur?

Hocam ne tür oyunlar oynadıgınızı bilmiyorum ama o sistemin overclock yapmaya ihtiyacı yok diye düşünüyorum. Ben olsam riske atmazdım overclock tehlikeli bir iştir ama limitleri fazla aşmadan yapılırsa %20 gibi bir artış oluyor abartmayınız.

Bence de sistemin gayet yeterli güncel oyunlar için. Ben artık yavaş yavaş yaşlanmaya başlamış ekran kartlarına overclock yapılması taraftarıyım. Zaten ömrünü tamamlamaya yakın olduğu için belli bir müddet daha güncel kalacak oc sayesinde.

Dostum iyi hoş ama her konuda farklı bir konuyu referans gösteriyorsun. O konuya da başka konuyu referans gösterelim sonsuz döngü olarak gitsin. Alıntı özelliğini kullanabilirsiniz.

Overclock ömür kısaltır mı?

Her teknolojik alette olduğu gibi fabrikanın uyguladığından farklı işlemler uygulamak ömrünü kısaltabilir. Net bir şey söylemek mümkün değil. Abartmadığınız ve sıcaklıkları iyi gözlemlediğiniz sürece sorun çıkartacağını sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı