Overclock R3 3200G sisteme zarar verir mi?

urn4ga

Hectopat
Katılım
20 Ağustos 2020
Mesajlar
2.102
Çözümler
25
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI B450-M-A PRO MAX, CPU: AMD Ryzen 3 3200G, GPU: MSI GTX 1650 LP OC 4GB, RAM: HyperX Fury Black 8x2GB 3600MHZ RGB, PSU: Corsair TX650M Kasa: Everest Crystal, Termal Macun: Arctic MX-4
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci, yarı zamanlı grafiker ve developer
Selamlar tekrardan. AMD R3 3200G, MSI Armor RX570 ve HyperX Fury Black 8G 3200MHz bir bilgisayar sahibiyim. Anakartım B450-A-PRO Max. Ben bu sistemde biraz overclock yapmak istiyorum. Özellikle işlemci üzerine. Çünkü render almam gerektiğinde sistemim şişiyor. Elimden geldiğince rahat render aldırmak istiyorum sisteme. Ekran kartım için overclocku çift monitörde GTA 5 gibi oyunları en yüksek ayarlarda açamadığım için istiyorum. RAM için de Premier veya Photoshop gibi programlarda edit yaparken RAM %90 altına inmiyor. Upgrade yapmayı istiyorum fakat şu an durumum yok. Elimdekilerle elimdekini en iyi haliyle kullanmak istiyorum. Fakat overclock yaptığımda sistemimin zarar görmesinden korkuyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilecek var mı? @Recep Baltaş abi, özellikle senden bir cevap bekliyorum. İstediğim sistemi 6 senede toplarım, sen zarar görmez dersen overclock yapacağım.
 
Overclock biliçli yapıldığı taktirde zarar vermez hocam.
Bilinçli derken? Yani ne olarak diyorum. Ya sürekli 80 derecede pişirmek değil işlemciyi sorduğum şey. Ben az bile yapsam zarar verirmi bunu diyorum.
 
Stok soğutucunuz varsa overclock yapmayın, eğer kaliteli bir soğutucunuz varsa çok abartmadan yavaş yavaş frekans arttırabilirsiniz.
 
Sana bir güzel, bir de kötü haberim var dostum. Kötü haber, APU işlemci kullanıyorsun render performansından pek bir şey bekleme. İyi haberse işlemciyi 800TL'e sat, üstüne 200TL koyup ikinci el 2600X işlemcisini al kafan rahat kullan. Sonuçta halihazırda harici bir GPU varken APU ile devam etmek hiç mantıklı değil hele render performansı beklerken. :)
 
AMD CBP'yi kapat.

Çekirdek hızını 4.00 Ghz yap ve 1.350 V ile besle.
Güvenlidir. Özellikle stok fanı olanlar için ideal bir değer.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı