Overclock yapmayacak biri için i7 9700 vs i7 9700K

Galiba ses ve gürültü meselesi ben hiçbir şekilde katlanamıyorum sesli fanlara belki bende sorun vardır, İntel K serisi işlemcilerinde fabrika çıkışlı Delid'li olduğunu sölüyor Non-K işlemcilere ise termal macun ile fabrika çıkışı veriyor bence ısı sorunları yaşamamak için Delid'li işlemciyi almak mantıklı hem bir kere veriyoruz dediğiniz gibi 8 sene veya 10 sene kullanıyoruz bari iyisi olsun.
Delid nedir, NonK nedir? Pc tabirlerini bilmiyorum maalesef.

İntel K serisi işlemcilerinde fabrika çıkışlı Delid'li olduğunu sölüyor Non-K işlemcilere ise termal macun ile fabrika çıkışı veriyor
Arkadaş yazmış bir de yazmıyayım ama şöyle bir video bırakayım;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemci arasında macun yerine sıvı metal var desek yanlış olmaz bu da sıcaklık konusunda avantaj.

Delid nedir, NonK nedir? Pc tabirlerini bilmiyorum maalesef.
Delid, işlemci birimi(bu işlemcinin içindeki cam gibi parça aslında silikon) onla üstteki bizim termal macunu sürdüğümüz yer arasındaki yere sıvı metal sürülmesine denir yani bir nevi lehim işlemi hiçbir boşluk yok fakat Non-Delid(Türkçesi delid uygulanmamış) işlemciler o araya bizim soğutucunun altına sürdüğümüz termal macun sürülür ve sıvı metala göre ısı geçirgenliği düşüktür. Non-K ise tahmin edeceğiniz üzere K tagı bulunmayan işlemciler.

Ona delidli geliyor yerine plaka ile arasında çok daha kaliteli bir materyal var desek daha doğru olur ayrıca overclock yapmayacaksanız K işlemci almanın hiç bir espirisi yok. Alın İ7 9700, stok fanı da sizi az çok idare eder.
Yorum atan herkese teşekkürler, 0.6 ghz için ekstra 700₺ civarı vermemeye karar verdim. Tercihim 9700 veya 9700F olacak.
Ben olsam İ7 9700 alırım. Çünkü ileride ekran kartınla ilgili bir sorun yaşarsın ya da görüntü alamazsın işte o zaman bu İ7 9700'ün içinde ki dahili grafik birimi çok işine yarar. Ama arada 100-200TL gibi farklar varsa İ7 9700F alın yani fiyat farkına göre karar verin.

9700KF modelinede bakabilirsiniz fiyat farkı daha az.
Anakart ne olucak?
Bilmiyorum, anakart önerisine açığım. Fiyat belirtmiyorum çünkü anakart fiyatları bariz.
Ona delidli geliyor yerine plaka ile arasında çok daha kaliteli bir materyal var desek daha doğru olur ayrıca overclock yapmayacaksanız K işlemci almanın hiç bir espirisi yok. Alın İ7 9700, stok fanı da sizi az çok idare eder.

Ben olsam İ7 9700 alırım. Çünkü ileride ekran kartınla ilgili bir sorun yaşarsın ya da görüntü alamazsın işte o zaman bu İ7 9700'ün içinde ki dahili grafik birimi çok işine yarar. Ama arada 100-200TL gibi farklar varsa İ7 9700F alın yani fiyat farkına göre karar verin.
Bilgiler için çok teşekkürler. İ7 9700 alayım. Bana anakartta önerir misin? Bir de i7 2600’ün içindeki kart bana LoL oynatır mı? Ona göre monitör alacağımda eski pc için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı