Oyun bilgisayarı ile yayın bilgisayarı arasındaki farklar

airboss

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
Profil Kapağı
1522830363
Birkaç kez 'Yayin bilgisayarı toplama' başlıklı konular gördüm. Oyun bilgisayarı ile yayın bilgisayarı arasındaki farklar nelerdir. Öğrenmek istiyorum bilenleri aşağıya alalım. [emoji4]

Oyun bilgisayarında Intel toplanır yayın bilgisayarında ise Ryzen.
İbretlik tespit. Buraya bir yanlış bilgilendirme damgası isterim sayın moderatörlerim.

Yayın için özel bilgisayarlarda işlemciler daha güçlü olur. Oyun oynanmayacağı için ekran kartı giriş seviyesi falan seçilebilir. Oyun bilgisayarlarında ise daha çok ekran kartına yatırım yaparsın. Mesela i7 7700K + GTX 1050 Ti alacağına i5 7600 + RX 580 alırsın.

@Berkay ERTÜRK salla, salla belki tutar. Oyun bilgisayarlarında ekran kartı en güçlü parça olurken yayın bilgisayarında işlemciye bir tık daha fazla önem verilir. Ama render bilgisayarı gibi ekran kartı bir kenara atılmaz.

Yayın için daha güçlü bir işlemci gerektiği için oyun bilgisayarına göre işlemciler daha üst seviye alınır ve duruma göre arkada çok fazla yayın ve yayına yardımcı programlar falan çalıştığı için 8 GB RAM'de yeterli gelmeyebiliyor. Onun dışında bir fark yok diye biliyorum.

Benim sadece bildiğim Ryzen işlemciydi bende onu söyledim böyle kafana göre atar yapmana gerek yoktu.
Oyun için Intel zorunluluğunu neden koydun onu soruyoruz. Ryzen konusunda haklısın ona eyvallah ama oyun için neden Intel, onu bi' açıklar mısın? Şimdi 5 6 FPS daha çok alıyor deme bana.

Yorumu düzenledim. İnsanlar yanlış bilgi öğrenmesin istiyorsanız mesajınızdan benim alıntımı silebilirsiniz. Benim sadece demek istediğim yayın bilgisayarlarında Intel değil de Ryzen alınmasıydı. Yayın bilgisayarında işlemciler daha güçlü olur demişsiniz o yüzden bende Ryzen dedim.

Yorumu düzenledim. İnsanlar yanlış bilgi öğrenmesin istiyorsanız mesajınızdan benim alıntımı silebilirsiniz. Benim sadece demek istediğim yayın bilgisayarlarında Intel değil de Ryzen alınmasıydı. Yayın bilgisayarında işlemciler daha güçlü olur demişsiniz o yüzden bende Ryzen dedim.
Güzel kardeşim Ryzen demene bir şey demiyoruz zaten. Oyun için Intel dedin ya, ona diyoruz.

''Oyun bilgisayarında Intel toplanır.''

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı