Oyun için AMD vs Intel islemci

  • Konuyu başlatan yl08
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 830
Yanlış duymadıysam Intel işlemciler Render'da daha iyi, Ryzen işlemciler oyun performansı olarak daha iyi. Sadece oyun oynayacaksanız ben bu yüzden Ryzen öneririm.

Tamtersi Intel tekli çekirdek performansı olarak önde AMD ise çoklu çekirdek olarak.
 
Selamlar. 240Hz Acer AMD FreeSync destekli monitörüm var. 7-8BIN TL bütçe ile sıfır oyun kasası toplamak istiyorum. Sizce alacağım kasada işlemci AMD mi yoksa Intel mi olmalı? Intel için oyunlarda performansı daha yüksek deniyor fakat monitörümün AMD destekli olması aklımı karıştırıyor.
Bu karşılaştırmayı marka olarak değilde model olarak yapmak gerekiyor. Intel'in bazı işlemcileri hem güçsüz hemde gereksiz pahalı mesela. Ama bazı işlemcileri de oldukça f/p.
 
Ryzen stokları az olduğundan fiyatları genellikle gereksiz pahalı olabiliyor. Amacınız oyunsa İntel 10400F iyi bir tercih olabilir.
 
AMD hem F/P hem de Intel gibi sürekli chipset değiştirmiyor. Intel paran varsa mesela sendeki bana ben 10900k alacağım yanına en baba soğutuculardan alacağım gözünü dahi kırpma derim ama yok benim param onlara yetmez ki şu dönemde çoğu kişi böyle PC toplayacak para bulamıyor o yüzden AMD.
 

Geri
Yukarı