Oyun için hangi Linux daha iyi?

Windows 10'dan sıkıldığım için biraz Linux'u denemek istiyorum hangi dağıtım daha uygun olur?
Dağıtımı bilmem ama. Kısmen bazı büyük şirketlerin oyunlarını oynayamazsınız.

Windows 10'dan sıkıldığım için biraz Linux'u denemek istiyorum hangi dağıtım daha uygun olur?

Arch deneyebilirsin kurması zor gelirse (lütfen archinstall kullanmayın öğrenmek istiyorsanız) endeavour ya da CachyOS kurun.

Arch deneyebilirsin kurması zor gelirse (lütfen archinstall kullanmayın öğrenmek istiyorsanız) endeavour ya da CachyOS kurun.
Açıkçası bence yeni başlayanlara arch önermek ağır gelir. Yavaş yavaş alışması daha doğru olur.

Linux'da oyun oynamak için herhangi belirli dağıtım gerekmiyor Garuda KDE DR460NIZED dağıtımı önerilmiş (içinde Steam veya oyunları kurmak çalıştırmak için bazı yazılımlar hazır olduğu için)ilk önce kullanması basit dağıtımlarla başlamalısınız bence, Windows kadar kolay değil.

Dağıtımı bilmem ama. Kısmen bazı büyük şirketlerin oyunlarını oynayamazsınız.

Hangi oyunları oynayabileceğime baktım sorun yok.

Linux'da oyun oynamak için herhangi belirli dağıtım gerekmiyor Garuda KDE DR460NIZed dağıtımı önerilmiş (içinde Steam veya oyunları kurmak çalıştırmak için bazı yazılımlar hazır olduğu için)ilk önce kullanması basit dağıtımlarla başlamalısınız bence, Windows kadar kolay değil.

Pek bilgim yok kolay ve pek sorunu olmasa yeterli dediğiniz dağıtım güzel gibi deneyebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı