Oyun İçin Hangi Linux?

cagriisik

Hectopat
Arkadaşlar, Windows dışı işletim sistemi istiyorum artık. Genel olarak Steam'den PUBG, CS:GO, R6 oynuyorum veya LOL. Linux hakkında aşırı derecede bilgim olmadığı için açtım konuyu. Hangi işletim sistemi daha iyidir oyun konusunda ve elimde Windows kurulu SSD var, bir de 100GB boş alanı olan HDD var. Oyunlarım SSD'ye kurulu. Linux'a geçtiğim zaman SSD'den oyunları açabilir miyim?

Sistemini yazabilir misin? Bu arada NVIDIA ekran kartın varsa GNU/Linux kullanman mantıklı olmayabilir.

Ayrıca R6, PUBG ve LoL sorun yaşatır. CS'de ise daha fazla performans alma ihtimalin var.

Sonuç olarak oyunlarını Windows üzerinden oynayabilirsin.

En son 8 yıl önce lisede Açık Kaynak İşletim Sistemleri dersinde görmüştüm Linux'u o zamanlar adamı çileden çıkarıyordu. Çoğu programıda desteklemiyordu.

En son 8 yıl önce lisede "Açık Kaynak İşletim Sistemleri" dersinde görmüştüm GNU/Linux'u o zamanlar adamı çileden çıkarıyordu. Çoğu programı da desteklemiyordu.
O zaman artık bilgilerini güncellemenin zamanı gelmiş çünkü GNU/Linux çok yol katetti.

Sistemini yazabilir misin? Bu arada NVIDIA ekran kartın varsa GNU/Linux kullanman mantıklı olmayabilir.

Ayrıca R6, PUBG ve LoL sorun yaşatır. CS'de ise daha fazla performans alma ihtimalin var.

Sonuç olarak oyunlarını Windows üzerinden oynayabilirsin.
RX570 ekran kartım, Ryzen 3 3200g 4Ghz işlemcim, 8GB Ram var. Fps konusunda oyunlarda bir sıkıntı yaşamıyorum. Windows orjinal key kullanmadığım için bir de artık sıkıldım farklı arayüz olsun diye istiyorum bir yandan da.

RX570 ekran kartım, Ryzen 3 3200g 4Ghz işlemcim, 8GB Ram var. Fps konusunda oyunlarda bir sıkıntı yaşamıyorum. Windows orjinal key kullanmadığım için bir de artık sıkıldım farklı arayüz olsun diye istiyorum bir yandan da.
Farklı arayüz istiyorsan Tema yükleyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı