Oyun için masaüstü mü, dizüstü bilgisayar mı alınmalı?

Semihhgg

Decapat
Katılım
6 Aralık 2020
Mesajlar
18
Yer
Adana
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, başlıkta da olduğu gibi bilgisayar alma konusunda kararsız kaldım. Days Gone, GTA V, Call of Duty Warzone gibi oyunları oynayabileceğim bir şey olmalı, bilgisayar seçmede iyi değilim. Masaüstü mü almalıyım?
 
Bilgisayarı ev dışında kullanmayan biriysen, masaüstü almak çok daha mantıklı bir tercih. Hem daha büyük ekran/kullanım alanı, hem dizüstü fiyatına daha iyi performans, hem de istediğin gibi özelleştirme ve yükseltme seçeneğin mevcut.

Laptop daha çok hem işimi görsün, hem istediğim yere götüreyim, kompakt bir cihazım olsun isteyenlere özel tasarlanıyor. Performanstan ve boyuttan büyük oranda feragat ediyorsun.
 
Dizüstü almayı neden tercihlerinizin arasına koyduğunuzu bilmemiz lazım. Rekabetçi oyunlar oynayacaksanız masaüstü daha iyi olur.
 
Aynı fiyata performans olarak kasa yok eder laptopu.
Ama dışarıya götürürüm yatarken bakarım falan diyorsan laptop.
Amacın rekabetçi oyunsa kesinlikle masaüstü.
Eğer çok seyehat ediyorsan laptop.
Dışarıda çok bakmam/bakmam diyorsan kesinlikle masaüstü.
 
Tabii ki masaüstü, tartışmaya bile kapalı. Ancak şöyle de birşey var ki, çok geziyorsanız ve canım sıkılır, gittiğim yerde açar oyunumu oynarım diyenlerdenseniz o zaman notebook almak mantıklı. Gamer notebook fiyatlarının da maşallahı var ülkemizde fiyat olarak. Ona o parayı vereceğime aynı paraya çok daha yüksek özellikte masaüstü toplarım. Seyat edeceğim zaman ailem ve arkadaşlarımla zaman geçirmeyi oyun oynamaya tercih ederim. Bu benim düşüncem, tercih meselesi sonuçta.
 

Geri
Yukarı