Oyun için Masaüstü mü, laptop mu ?

Merhaba arkadaşlar ben oyun için laptop alacağım ama masaüstümü alsam diye düşünüyorum biraz kafam k

  • Masaüstümü

    Oy: 120 83,9%
  • Laptopmu

    Oy: 23 16,1%

  • Oy verenlerin toplamı
    143

Emir1996

Hectopat
Katılım
26 Mayıs 2016
Mesajlar
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Ben oyun için laptop alacağım ama masaüstü mü alsam diye düşünüyorum. Biraz kafam karışık laptop alırsam monster alıcağım masaüstü daha karar vermedim. 6 bin liralık bütçem var. Sizce bu bütçeyle monster mı alsam yoksa masaüstü mü?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her yere götüreceğim diyorsan laptop tabi ki. Ama sabit bir yerde kalacak diyorsan masaüstü gayet iyi bir seçim olacaktır. 6000 TL ye oyun canavarı bir masaüstü dizebilirsin.
 
Merhaba.

Ben bir monster kullanıcısı olarak yazıyorum . Yeri geldi övdüm yeri geldi eleştridim . Şu kadarını söyleyebilirim birdaha monster alırken 4 kez düşünürüm . Monseter alıyorsan benim gibi senede 3 defa servise gideceğini göz önünde bulundur. gözlemlerime göre clevo kasalar sorunlu , alacak olursanız bunuda göz önünde bulundurun . Şimdi sırf benimki böyle çıktı diye koca firmayı karalamak olmaz sorunsuz yıllarca kullananlar var . Ama ben bunlardan biri değilim ve bilgisayarımdan memnun değilim .Mavi ekranlar yüzünden servise gönderdim bir takım işlemler yapıldı sorunum düzelmedi sonra driver ile çözdüler . Geçenlerdede ısınmadan gönderdim yine bir kaç işlem yapıldı ama gene aynı cs go oynarken işlemci 85-93 arasında . Ekran akrtıda aynı . Soruna gelecek olursak . Ben evimde yer olmadığı ve bir yere bağlı kalmayı sevmediğim için laptop tercih ediyorum . Senede 1 kezde memlekete giderim burda 15 gün kullanımım tüm seneyi amaorti eder benim içn . Laptopa vereceğin para ile alacağın masaüstü seni extradan 2-4 yıl daha fazla götürür diye düşünüyorum . Ama bu gün gtx960m veya 70m bir ekran kartlı pc seni en az 5 yıl götürür diye düşünüyorum . Tabi son yıllarında full özellikleri açamazsın lakin yinede oynarsın . Ben 2009 da samsung almıştım hd4650 ekran kartı vard 2015 ortasına kadar beni getirdi en son cs goda 30 fps almaya başlayınca monstere geçtim . Ama inanırmısın o samsungun verdiği güveni bana vermiyor veremezde . Bana göre şu an kullandığım monsterde beni 5 yıl idare etse parasını hak etmiş sayarım .

Sonuç olarak laptop diyorum . Umarım yazım faydalı olmuştur .
 
Kum taşımak için kamyona ihtiyaç vardır. Binek araçla taşınmaz :) Masaüstü alırsanız ileride yükseltme yapabilirsiniz.
 
Halkımıza şunu anlatamadık eğer çok fazla dolaşıyorsanız bilgisayarı taşımanız gerekiyorsa laptop alın. Eğer taşıma gereği yoksa masaüstü alın. Fakat gaming laptoplar en fazla 4 yıl idare eder sizi. Laptopların bazıları ne kadar yükseltilsede bu yükseltme ani büyük bir performans artışı sağlamaz. Masaüstünde tam tersidir bu durum. Bu yüzden oyun için masaüstü diyorum.
 
Sorulması bile o kadar saçma bir soru ki anlatmam mümkün değil :D Seyahat durumun yoksa eğer oyun için Masaüstü şart. Eğer seyahat durumun varsa Masaüstünden alacağın performansı alabileceğin Laptoplar var ama çok çok pahalılar. 4000 TL'lik bir sistem topladığında bununla eşdeğer bir laptop 6000 hatta 7000 TL'ye mal olacaktır sana. Aynı fiyata bir ürün alırsan eğer de performans olarak düşük olur ama işini görür :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı