Oyun motoru nasıl yapılır?

Tabii, hatta yerine motoru ben yapayım.

Dostum, sakin olmalısın. Galiba arkadaşımızın yaşı küçük ve daha programlama hakkında pek bir bilgisi yok. Genelleme yapmak istemesem de, kendimden örnek verebilirim. Ben de başta böyleydim. Amacım OS, Anti-Virüs falan yazmaktı. Bunu ise VB ile yapabileceğimi sanıyordum (çocukluk işte 😅). Şimdi ise o zaman ki yazdıklarıma bakıp tebessüm ediyorum. Belki bu arkadaşta öyle yapacak? Kim bilir belki çok büyük projelere katkıda bulunacak? Fakat şu kısma katılıyorum arkadaşımızın tavrı ve her şeyi hazır beklemesi tabii ki hoş bir şey değil. Fakat ne de olsa daha yolun başında, değil mi?
 
Dostum, sakin olmalısın. Galiba arkadaşımızın yaşı küçük ve daha programlama hakkında pek bir bilgisi yok. Genelleme yapmak istemesem de, kendimden örnek verebilirim. Ben de başta böyleydim. Amacım OS, Anti-Virüs falan yazmaktı. Bunu ise vb ile yapabileceğimi sanıyordum (çocukluk işte 😅). Şimdi ise o zaman ki yazdıklarıma bakıp tebessüm ediyorum. Belki bu arkadaşta öyle yapacak? Kim bilir belki çok büyük projelere katkıda bulunacak? Fakat şu kısma katılıyorum arkadaşımızın tavrı ve her şeyi hazır beklemesi tabii ki hoş bir şey değil. Fakat ne de olsa daha yolun başında, değil mi?

Evet yaşım küçük ve bilgimde yok.
 
Evet yaşım küçük ve bilgimde yok.

O zaman derslerine çalış. Matematik ve İngilizce'yle aranı sağlam tut. Şu an için yapman gereken bunlar. Programlamayı @bitwise hocamızın da dediği gibi kendini mühendis tanıtan ne olduğu belirsiz kişilerden değil, ders çalışarak kazanacağın üniversiteden öğreneceksin. İyi akşamlar.
 
@RecepTaha Bu tür durumlarda belirt. Yaşım küçük diye. Bizler senin gibi bir sürü insana artık hep aynı şeyleri yaziyoruz. Heves etmen güzel ama maalesef şu an senin için uygun değil. Onun yerine programlama mantığını anla. Bos vakitlerinde göz at. Daha da ilerleyince oyun yapmaya başla.
 
@RecepTaha bu tür durumlarda belirt. Yaşım küçük diye. Bizler senin gibi bir sürü insana artık hep aynı şeyleri yaziyoruz. Heves etmen güzel ama maalesef şu an senin için uygun değil. Onun yerine programlama mantığını anla. Bos vakitlerinde göz at. Daha da ilerleyince oyun yapmaya başla.

Şu an Blender ve UE 4 öğreniyorum.
 
Şu an Blender ve UE 4 öğreniyorum.
UE 4 için blueprint kullanabilirsiniz ama ilk Blender ile ilgilenin. Daha eğlenceli olur çünkü daha erken net sonuçlar alırsınız. Kim bilir belki çok hoşunuza gider kendi yaptığınız modellerin baskısını alırsınız veya animasyon islerine girersiniz. Başarılar dilerim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı