Oyun optimize etmenin FPS'e katkısı olur mu?

despirat3

Femtopat
Katılım
10 Mayıs 2021
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba oyun optimize etsem kasmalar donmalar biter mi? Bir de nasıl bir program kullanayım önereceğiniz program var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Optimize dediğiniz olay arka planda çalışan uygulamaların gereksiz olanları kapatıp kullanılanlara ise daha az ayırarak açık olan uygulamaya yüklenmesi bunu kendi elinizle bile yapabilirsiniz gereksiz uygulamalar bence.

*not: eğer bahsettiğiniz şey "fps boost" adı altında gezen optimizasyon programlarıysa geçerli bu söylediğim daha extremeini görmedim gerçi ama.
 
Hangi programlar kullanılacağını bilmiyorum. Ani FPS düşüşleri ve kasmalar oyuncuyu oyundan soğutuyor. Optimizasyon dolaylı yoldan FPS'yi etkiliyor.
 
30 FPS alıyorsanız biter ama 10 FPS falan alıyorsunuz oyunlarda bitmez. İnternette FPS arttırma videoları var, benim önerilerim Wise Care 365, wise Game booster, ISLC. Ama bunlar genellikle programla değil Windows ayarlarıyla olur.

Not: Benim mesajım genel olarak, sorun farklıysa kusura bakmayın.
 
Evet, mesela;

200 değerine kadar ulaşacak bir değişkene uint64_t yerine uint8_t veri tipi atamanız oyununuzda ki bellek kullanımı azaltacaktır.

Aynı şekil for yerine tbb:parallel_for kullanmanız, bilgisayarınızda ki tüm fiziksel çekirdekleri kullanmanızı sağlayıp ortalama %100 ~ %1200 performans artışı sağlayacaktır👍
 
Güncel işletim sistemi, arkada çalışmayan uygulamalar, güncel driver, performans odaklı güç planı

Bunlar yeterli optimizasyon için.. Geri kalan uygulamalara gerek yok.

MACOS ve IOS'ün stabilitesinin sebebi de bu... Sistemin derinliklerine ve ayarlarını kapalı kutu gibi tutuyorlar. Windows'ta ise önüne gelen "Optimizer" altında sistemin altını üstüne getiriyor. Ona rağmen stabil olması büyük başarı
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Videoda ki W10 ayarları yapabilirsiniz. Bunun dışında pek bir şey yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı