Oyun oynarken %100 CPU kullanımında bilgisayar kapanması

Makaleler
3
Merhabalar, güç seçeneklerinden işlemci güç ayarlarının hepsini %100'e çekip herhangi bir oyuna girince ana menü geldiği an bilgisayar kapanıyor.

OCCT testi yaptım. İşlemci %100 kullanımda 98 derece sıcaklıkta kapanmadı. Gayet normal çalıştı, fakat aynısı oyunlarda olunca kapanıyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Dosya Ekleri

• 11111111111.png
    11111111111.png
    53,9 KB · Görüntüleme: 226
Merhabalar, güç seçeneklerinden işlemci güç ayarlarının hepsini %100'e çekip herhangi bir oyuna girince ana menü geldiği an bilgisayar kapanıyor.

OCCT testi yaptım. İşlemci %100 kullanımda 98 derece sıcaklıkta kapanmadı. Gayet normal çalıştı, fakat aynısı oyunlarda olunca kapanıyor. Bunun sebebi ne olabilir?
98 derece sıcaklık normal bir değer değil.
Termal macunu en son ne zaman yenilediniz?

Farklı bir işlemci de bende buna benzer bir sorunla karşılaşmıştım işlemci fanının vidalarının iyi oturduğundan emin olun ve arkadaşların önerdiği gibi termal macun değişikliği yapın.

Termal macunu güzelce uygulayın kasanızı güzelce temizleyin daha sonra test yapın sorun çözülecek mi duruma göre bakarız.
Test sırasında bu kadar ısıda kapanmıyorsa aynı ısıda neden oyunda kapanıyor ?
Muhtemelen sıcaklıktan dolayı kapanıyor. OCCT testini 10 dakika yapın.

İşlemciniz, soğutucusu ve kasanızın modeli nedir?
Laptop kullanıyorum. Intel i7 3630QM

Psu yetersizliği olabilir, sisteminizi yazar mısınız?

PSU yetersizliği olabilir, sisteminizi yazar mısınız?

Intel i7 3630QM 2.40 GHz (Boost ile 3.40)
16 GB DDR3 RAM.
GTX 660M 2 GB VRAM.

MSI GE60 0ND 453-TR.

Bilgisayarı şarjda kullanıyorum, bataryası yok. Şarj kablosunun volt değerleri laptopun arkasında yazan değerlerle neredeyse eşit.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı