Oyun oynarken ekran kartı kullanımı 0 oluyor

Enbiya Erdağ

Hectopat
Daha fazla  
Oyun oynarken ekran kartı kullanımım %0'a düşüyor uzun bir süre 0 ile 5 arasında kullanıma sahip olup işlemci kullanımım ise %100 oluyor nasıl düzeltebilirim çünkü böyle olunca oyun oynanmaz hale geliyor.
PC özellikleri:

İşlemci: AMD Sempron 145
Ekran kartı: R7 240 DDR3 2 GB
RAM: DDR2 4 GB 800MHz
PSU: 300W Hadron

Eğer İntel ekran kartın varsa onu kullanıyordur İntel Kartın varsa nasıl düzeltirim dersen Windows 10 ayarlarından Grafik ayarlarına gir ordan Masaüstü uygulaması yap gözat de ordan oyunun kurulu olduğu yere gel ordaki bütün .exe dosyaları ekle ve yüksek performans Yap İntel Kartın yoksa bilmiyorum çözümünü.

Büyük ihtimalle işlemcin darboğaz yaptığı için oluyor bunlar. Ya overclock yapmayı deneyin ya da işlemcinizi yükseltin.
Eğer Intel ekran kartın varsa onu kullanıyordur Intel kartın varsa nasıl düzeltirim dersen Windows 10 ayarlarından grafik ayarlarına gir oradan masaüstü uygulaması yap gözat de oradan oyunun kurulu olduğu yere gel oradaki bütün exeleri ekle ve yüksek performans yap Intel kartın yoksa bilmiyorum çözümünü.

Hocam arkadaş AMD kullanıyor ne Intel'i.

Oyun oynarken ekran kartı kullanımım %0'a düşüyor uzun bir süre 0 ile 5 arasında kullanıma sahip olup işlemci kullanımım ise %100 oluyor nasıl düzeltebilirim çünkü böyle olunca oyun oynanmaz hale geliyor.
PC özellikleri:

İşlemci: AMD Sempron 145
Ekran kartı: R7 240 DDR3 2 GB
RAM: DDR2 4 GB 800MHz
PSU: 300W Hadron
BD PROCHOT deniyor. Bunun AMD'de nasıl çözüldüğünü bilen yok. Çözümsüz gibi birşey AMD sistemlerde.

ThrottleStop programından bd prochot ayarını kapatınca sorunun düzelme ihtimali nedir?

Bu arada işlemciniz oyun oynarken çok ısınıyor mu?
Yani ben Tuning konusunda biraz kendimi geliştirdiğim için hayır. Daha serin çoğu sisteme göre.
ThrottleStop programından bd prochot ayarını kapatınca sorunun düzelme ihtimali nedir?

ThrottleStop AMD'lerde destek vermiyor.

Hayır çok ısınmıyor.

Büyük ihtimalle işlemcin darboğaz yaptığı için oluyor bunlar. Ya overclock yapmayı deneyin ya da işlemcinizi yükseltin.

Hocam arkadaş AMD kullanıyor ne Intel'i.

Evet işlemcim darboğaz yapıyor overclock yapınca da mavi ekran veriyor bilgisayar yeni işlemciyide hemen alamam.
Eğer Intel ekran kartın varsa onu kullanıyordur Intel kartın varsa nasıl düzeltirim dersen Windows 10 ayarlarından grafik ayarlarına gir oradan masaüstü uygulaması yap gözat de oradan oyunun kurulu olduğu yere gel oradaki bütün .exe dosyaları ekle ve yüksek performans yap Intel kartın yoksa bilmiyorum çözümünü.

AMD kullanıyorum.

Yardımcı olur belki.

Yardımcı olur belki.

ThrottleStop programını indirdim lakin işlemcin desteklemiyor diye hata verdi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı