Oyun oynarken PC restart atıyor

MoKKa

Hectopat
Katılım
20 Ekim 2019
Mesajlar
9
PC özellikleri:
  • H81M P33 anakart
  • i7 4790K işlemci
  • Armor RX580 ekran kartı
  • 8 GB (4x2) RAM
  • Cooler Master 80Plus 750W PSU
Önceleri oyunda belli bir süre sonra PC restart atıyordu. Powerdan kaynaklı olduğunu düşünüp değiştirdim. Simdi sorun devam ediyor sıcaklıklara bakmamıştım önceden, şimdi baktığımda oyuna girdiğimde CPU sıcaklığı 95 ve üzerine çıkıyor. Ekran kartı çok sistem istemeyen oyunlarda bile yüksek hızda fan çalıştırıyor daha oyun başında. İşlemci sıcaklığı çok yüksek olduğu için restart atıyor yüksek ihtimal ama bunun çözümünü bulamıyorum. Termal macun değişti soğutucu değişti ama hala sorun devam ediyor. Bu kartla ilgili bu tür sorunlar okudum, kart arızalı mı acaba? Bir de restart attıktan sonra WattMan ayarları sıfırlandı diyor, halbuki zaten varsayılan kullanılıyor. Yardımcı olursanız sevinirim, hiçbir oyunu oynayamıyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiginiz 95C islemci mi ekran karti icin mi? Yazarken surekli ekran karti olarak anlatmissiniz ama isi icin CPU demissiniz. Eger ekran kartinin isisi ise ekran kartinin icinde besleme unitesi arizali. Orada yuku 4-5 mosfete dagitiyorlar. Bir ya da bir kac tanesi arizalanirsa hem voltaj dengesiz oluyor hem de digerleri cabuk isinip kendini korumaya aliyor. Ekran kartinin tamir edilmesi gerekli. Eger CPU isisi icin ayni sey anakartin uzerindeki CPU beslemesi icin gecerli.
 
Son düzenleme:
Ekran kartı soğutucu bloğu termal macunu gözden geçirin. Isısı ciddi yüksek.
Hava akımı kasada çok önemli. Arkadaşın dediği gibi görsel iyi olur.
 
Kasanın hava akımı kötü olduğundan işlemci ve ekran kartını ısınıyor zaten işlemci 100 dereceyi geçtiği an gücü keser ve bilgisayarı yeniden başlatır.
 
Gpu sıcaklığı 80 üzerine cıkmıyor.Ama işlemci sıcaklığı herhangi bi oyuna girdiğimde 5-10 dk içinde 95 ve üzerine çıkıyor.termal ve soğutucu değiştirilerek denendi yine aynı.Ekran kartından bahsetmem sebebim daha oyun açılır açılmaz pc yeni açılmış soguk olsa da en yüksek ayarda dan calıştırması.
IMG_20191020_205139.jpg
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20191020_205157.jpg
    IMG_20191020_205157.jpg
    1,7 MB · Görüntüleme: 33
Donanım bilgim çok yok kusura bakmayın bu işlemciye kasaya anakarta uygun fan önenirmisiniz?Çünkü netten bakıyorum uygun diyor ama koskoca fanlar bu anakarta uyarmı emin olamıyorum.
Az önce ekran kartını söktüm vga ile bağladım anakartın ekran kartı ile aynı oyuna girdim çok kasmasına rağmen ne işlemci sıcaklığı okadar arttı ne de pc restart attı ekran kartında nasıl bi sorun olabilir buna sebep olucak?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı