Oyun programlamaya hangi dil ile başlanır?

Bir dil öğrenmeye başlamadan önce bir oyun motoru tercih etmelisiniz ve ardından size verebileceğim en iyi tavsiye "algoritma nedir, nasıl oluşturulur" öğrenmenizdir. Algoritma mantığını kavradığınızda yeni bir dil öğrenmeniz daha hızlı ve efektif olacaktır.

Unity'nin başlangıç için güzel bir oyun motoru olduğunu düşünüyorum. Oyun programcılığı ile uğraşmıyorum ama çevremde oyun programlama ile uğraşan mühendis arkadaşlarım var. Deneyimleri bu yönde.

Belli değil cevap verenlerden aldığım doğru dilin motorunu kullanacağım.
Doğru dil diye bir şey yok. Diller amaca hizmet eder, amaç dile değil. Amacına uygun dil seçersin. Unity, UE ücretsiz oyun motorlarına bir örnek. Unity C# kullanırken, UE C++ ve Blueprint sistemi kullanıyor. RPGMaker'ın farklı versiyonları farklı diller kullanıyor. MV Java kullanıyor örnek olarak. Yani bunun tek bir doğrusu yok. Kullanacağın motora bağlı.

Bir dil öğrenmeye başlamadan önce bir oyun motoru tercih etmelisiniz ve ardından size verebileceğim en iyi tavsiye "algoritma nedir, nasıl oluşturulur" öğrenmenizdir. Algoritma mantığını kavradığınızda yeni bir dil öğrenmeniz daha hızlı ve efektif olacaktır.

Kesinlikle katılıyorum, algoritma ve programlamanın mantığını oturtması çok önemli bir yer tutuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı