Oyun projem - Depth of Space

Ya da basit çocukların ilgisini çeken bir oyun yapıp 2-3 reklam yayınlayıp tutturabilirsin.

Elinize sağlık hocam görünüş olarak güzel ancak optimizasyonu nasıl olacak.
öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim hocam, optimizasyon konusunda çalışmalar yapıyorum, Unity'de LOD sistemi ve occlusion culling sistemlerini test ediyorum

Mobil oyun olmasaydı Steam ve Epic Games'te daha çok tutabilirdi eğer 100$'ı verebiliyorsanız.
hocam başlangıçta mobil hedefim, eğer mobilde başarılı olursa PC versiyonunu çıkarabilirim

Gerçek hayatta da olan bir gezegende hayatta kalma mücadelesi oldukça hoş bir fikir. Bence Dünya'dan bir gezegene giderken bir hata sonucu bu gezegende gözlerimizi açsak çok güzel olur. Mesela örneğin Mars'a gidecekken derin uyku aletine biniyoruz ve kodlama hatasından dolayı veya bir meteora çarpmadan dolayı bu gezegene geliyoruz çok güzel fikir olur.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim hocam, söylediğiniz fikir güzel ama biraz yüzeysel kalıyor. Oyunun temel hikayesini daha önce detaylı şekilde hazırlamıştım. Oyunun ana hikayesinde 2086 yılından 2090 yılına kadar yaşanan 3. Dünya Savaşının dünyaya olan yıkıcı etkileri sebebiyle NASA çalışanları, başka gezegenlerde yeni yaşam arayışına giriyor. Yapılan araştırmalar sonucunda Gliese 581g gezegeninin yaşanabilir olduğu keşfediliyor. Bunun üzerine Stellar kod adlı (gerçek adı Martin Luciano Corell) astronotu Gliese 581g'ye gönderiyorlar. Oyunun temel hikayesi bu şekilde.

Son düzenleme:
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim hocam, optimizasyon konusunda çalışmalar yapıyorum, Unity'de lod sistemi ve occlusion culling sistemlerini test ediyorum.

Hocam başlangıçta mobil hedefim, eğer mobilde başarılı olursa PC versiyonunu çıkarabilirim.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim hocam, söylediğiniz fikir güzel ama biraz yüzeysel kalıyor. Oyunun temel hikayesini daha önce detaylı şekilde hazırlamıştım. Oyunun ana hikayesinde 2086 yılından 2090 yılına kadar yaşanan 3. Dünya Savaşı'nın dünyaya olan yıkıcı etkileri sebebiyle NASA çalışanları, başka gezegenlerde yeni yaşam arayışına giriyor. Yapılan araştırmalar sonucunda gliese 581g gezegeninin yaşanabilir olduğu keşfediliyor. Bunun üzerine stellar kod adlı (gerçek adı Mart'in luciano corell) astronotu gliese 581G'ye gönderiyorlar. Oyunun temel hikayesi bu şekilde.

Bir şey değil hocam umarım iyi yerlere gelebilirsiniz.

Herkese iyi günler dilerim. Yaklaşık 5 aydır üzerinde çalıştığım bir oyun projem var. Adı depth of space. Bilim-kurgu tarzlı FPS aksiyon oyunu. Oyun gerçek hayatta da var olan gliese 581g adlı bir gezegende geçiyor. Oyunda bahsettiğim gezegende savaşarak hayatta kalma mücadelesi veriliyor. Oyun için bir senaryo da hazırladım ve oyunun senaryosunu yazmam 2-3 haftamı aldı. Şu ana kadar oyunun henüz %20'sini tamamladım diyebilirim. Oyunun ekran görüntülerini de bırakıyorum. Sizden oyunum hakkında geri dönüşünüzü bekliyorum.
Ne kadar sistem ister tahmini? Half Life 2 ye benzemiş oyun.

Ne kadar sistem ister tahmini? Half Life 2 ye benzemiş oyun.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Sistem gereksinimiyle ilgili olarak net bir şey söylemem zor, ama orta seviye bir sistemde rahat oynanabilecek şekilde optimize etmeye çalışıyorum. Demo çıktığında test edip daha net bilgiler vereceğim.

@yahya_1223 ah be ne güzel bağımsız yapımcı buldum diye sevinmiştim. Mobil tarafında olmasaydınız müzik konusunda yardımcı olabilirdim.
Düşünceleriniz için teşekkür ederim. Şu an mobil odaklıyım, eğer başarılı olursa PC versiyonunu geliştirmeyi planlıyorum.

Easter egg eklemeyi düşünüyorum ama mizahi tarzda pek düşünmüyorum. Neticede bir aksiyon oyunu, ayrıca bazı ara sahnelerde de gerçek hayata göndermeler var.

Hocam oyun Doom 3 havası veriyor Doom 3'e ait bir easter-egg artırabilirsiniz mesela bir yaratık Doom 3'teki yaratığa benziyordur ya da Doom guyın bir küçük modelini rafa yerleştirebilirsiniz vb. şu an oyun ne durumda görmek isterim. İyi çalışmalar dilerim.

Herkese iyi günler dilerim. Yaklaşık 5 aydır üzerinde çalıştığım bir oyun projem var. Adı depth of space. Bilim-kurgu tarzlı FPS aksiyon oyunu. Oyun gerçek hayatta da var olan gliese 581g adlı bir gezegende geçiyor. Oyunda bahsettiğim gezegende savaşarak hayatta kalma mücadelesi veriliyor. Oyun için bir senaryo da hazırladım ve oyunun senaryosunu yazmam 2-3 haftamı aldı. Şu ana kadar oyunun henüz %20'sini tamamladım diyebilirim. Oyunun ekran görüntülerini de bırakıyorum. Sizden oyunum hakkında geri dönüşünüzü bekliyorum.

Hocam çok güzel gözüküyor umarım emeklerimizin karşılığını alırsınız takipteyim çıkınca oynayacağım hocam iyi çalışmalar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı