Oyun ve Render için 3500 TL Sistem Önerisi

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, herhangi bir sorunumda çözümünü genellikle bu forumda bulabiliyorum. Fakat opsiyonel olarak çoğu 3500 TL 'ye sistem toplama konularını inceledim fakat tam istediğim gibi bir şey çıkmadı. Toplayacağım sistemi almam bir ayı bulacak o yüzden indirimden parça önermenize gerek yok. Sistemi yüksek performanslı oyun oynama, video çekme ve render için kullanacağım. Ayrıca yanında 21.5" bir monitör istiyorum. Bununla beraber 3500 TL bütçem var. Çok fazla araştırma yaptım ve bu sistem AMD işlemci + NVIDIA ekran kartı kullanmayı planlıyorum. AMD FX 8350'nin daha iyi performans verdiğini düşünüyorum. Kafamdaki parçaları ben bir yazayım devamını önerilerinizle geliştirelim :) @M.Hakan abimin bu işler hakkında bilgisi olduğunu duydum oda yardımcı olursa çok iyi olur :)

İŞLEMCİ: www.vatanbilgisayar.com: Amd Fx X8 8350 Soket Am3+ 4Ghz 16Mb Cache 32Nm İşlemçi - Vatan Bilgisayar

KASA VE GÜÇ KAYNAĞI: www.vatanbilgisayar.com: Cooler Master Haf 912 Advance Gx 80Plus 750W Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar

EKRAN KARTI: www.vatanbilgisayar.com: MSI GTX970 GAMING GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı

RAM (8GB): www.vatanbilgisayar.com: Corsair 8Gb (2X4Gb) Vengeance Pro Ddr3 1600Mhz Cl9 Siyah Soğutuculu Ram - Vatan Bilgisayar

ANA KART: www.vatanbilgisayar.com: MSI 970A GAMING AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar

HDD: www.vatanbilgisayar.com: Wd 3.5" 1Tb Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64Mb Cache Harddisk - Vatan Bilgisayar

SSD: www.vatanbilgisayar.com: Kingston 120Gb Hyperx 3K Serisi Sata 3.0 Cache Ssd (Okuma 555Mb / Yazma 510Mb) - Vatan Bilgisayar

Eksik kalan veya fazla olan parçarlar içinde sizin yorumunuzu bekliyorum :) Monitör dahil 3500 TL olacak.

Size tavsiyem teknofiyat.com adresinden bu parçaların fiyatlarını araştırmanız. Daha ucuza getirebilirsiniz.

Size tavsiyem teknofiyat.com adresinden bu parçaların fiyatlarını araştırmanız. Daha ucuza getirebilirsiniz.

Baktım o siteyi kullanacağım çok teşekkürler :)

İşlemci soğutucu olarak ben www.vatanbilgisayar.com: Cooler Master Hyper T4 Lga775/1155/1156/1366/2011 & Am2/Am2+Am3/Am3+/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar Bunu bulmuştum ama TX3 evo ile arasındaki fark nedir? Birde seçtiğim işlemci ve anakart overclock yapmaya uyumlu mudur T4 işlemci soğutucu ile?

Öncelikle etiketlediğin için teşekkürler. Ben Intel sistem öneririm. Çekirdek performansı çok daha yüksek, ısınma problemi daha az ve güç tüketimi daha düşük. Yani her yönden Intel çok daha avantajlı.

Alttaki sistemi öneririm sana.
Rami tek slot seçmemin sebebi anakartta çift ram soketi olması. İleride ekleme yaparsan 4 GB'ı çıkarmak zorunda kalmazsın.

Eğer 13 Marta kadar sistemi alırsan MSI'ın kampanyasını kullanabilirsin. Daha iyi bir anakart olan 4 ram soketli MSI H97M-G43 eklersin sisteme. Anakartı ve ekran kartını birlikte aldığın için 75 TL o ürünlere indirim oluyor ve bu sistemle aynı paraya geliyor. (Öyle yaparsan ram'leri çift slot yap.)
Kampanya hakkında buradan bilgi alabilirsin:
www.vatanbilgisayar.com: MSI "Para İadesi" Kampanyası

Adsız.jpg

Overclock için uyumludur. O zaman 212 evo almanı tavsiye ederim. İşlemciyi daha iyi soğutacaktır. Önerdiğim kasa ve güç kaynağını alabilirsin kasanın hava sirkülasyonu iyi.

Dediğin şekilde değiştirdim sistemi ama monitör için yer kalmadı :) Bi kaç parçayı düşürmemiz gerekiyor galiba :)

Öncelikle etiketlediğin için teşekkürler. Ben Intel sistem öneririm. Çekirdek performansı çok daha yüksek, ısınma problemi daha az ve güç tüketimi daha düşük. Yani her yönden Intel çok daha avantajlı.

Alttaki sistemi öneririm sana.
Rami tek slot seçmemin sebebi anakartta çift ram soketi olması. İleride ekleme yaparsan 4 GB'ı çıkarmak zorunda kalmazsın.

Eğer 13 Marta kadar sistemi alırsan MSI'ın kampanyasını kullanabilirsin. Daha iyi bir anakart olan 4 ram soketli MSI H97M-G43 eklersin sisteme. Anakartı ve ekran kartını birlikte aldığın için 75 TL o ürünlere indirim oluyor ve bu sistemle aynı paraya geliyor. (Öyle yaparsan ram'leri çift slot yap.)
Kampanya hakkında buradan bilgi alabilirsin:
www.vatanbilgisayar.com: MSI "Para İadesi" Kampanyası

Eki Görüntüle 52824

İ5 konusunda hala kararsızım haklıyım bilmiyorum ama amd 8350 daha önde ve ileriye dönük gibi geliyor bana :) Birde anakart her türlü msi düşünüyorum ama amd işlemci alırsam msi 970 gaming yeterli midir fazla mıdır onu bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    27,4 KB · Görüntüleme: 260
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı