Oyun yapımcısı olmak

MantLe

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar ben oyun yapmak istiyorum. Call of duty bir battlefield gibi. Tabi ufaktan başlayarak. İlerde iyi bir oyun yapımcısı olmak istiyorum. Kendi şirketimi kurmak istiyorum. Bunun için ne yapmak gerekli? Konu başlığı yarım kalmış. Kusura bakmayın.

Tek başına yapabileceğin bir şey olacağını sanmıyorum. Çok iyi imkanların varsa bir ekip kurarsın. Belki öyle yani biraz uçuk bir fikir gibi ama oyunlara mod yapabilirsen daha iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bf ve Cod gibi oyun yapamassın onu söyliyeyim :D Şirket işlerinide pek bilmem ama bence ilk önce mobil oyun yap unity 3d öğren sonra pc ye geç reklamda yaparsın ayrıca güzel bir oyun yaparsan baya parada gelir google pay vs.

Programlama dili, oyun motoru, efektler, grafikler... Yapamazsın :)

Eğer amaç 2D ise ve algoritma temelin varsa gerekli dilleri öğrenerek basit oyunlar yapabilirsin. Ama zaman alacaktır.

Oyun yapmak zor ama yapılmış oyuna mod yapmak biraz uğraş ile kolay. Mod yapabileceğin türlü türlü oyunlar var.

Oyun yapmaya Java kodlamaya başlayabilirsin. Örneğin dünyada Minecraft adlı ünlü bir oyun Java ile kodlandı ama öncelikle bir Java kitabı bulmalısın aksi takdir oyun yapmayı bence hiç düşünme.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı