Oyun yapımı için tavsiyeler

cihan toker

Hectopat
Daha fazla  
Benim yapmak istediğim bir oyunum var. Kodlama biliyorum ama hiç kimsenin yapmadığı bir oyun yapmak istiyorum. Acaba siz bana tavsiye verebilir misiniz?

Cevaplayan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapmak istediğiniz bir oyun var, daha önce kimsenin yapmadığı bir şey olacak ama başkalarından öneri istiyorsunuz.
Daha önce yapılmamış bir şey istiyorsanız özgün bir çalışma olmalı.

Tavsiye istediği şey oyunun konusu değil, yazılım bilmeden nasıl yaparız diye soruyor bence.

Bunun için 3 adet yöntem var.
1- yazılım öğrenir, üzerine grafik tasarım öğrenir, üzerine oyunu yazarsın, bu da en az 5-6 yılını alır.
2- yazılımcı ve tasarımcıya parayı verir kafandakileri yazdırırsın
3- Fikrini projelendirip, yatırımcı ararsın.

Oyun kod yazma kısmı ciddi anlamda zor değil, en zor kısmı grafik tasarım kısmı, 8 bit yapacaksan ayrı ama marioyu çizmek bile gerçekten zorlayıcı ve çok zaman alıcı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Buradan yola çıkarak aslında oyun üretmek için kod yazmaya gerek olmadığını anlayabiliriz. Sadece bir oyun motorunu kullanmayı öğrenmemiz gerek. Sanıyorum ki çok ama çok iyi çaba harcamak gerek.

Şuradan başlanabilir.

Bu da yabancı bir kanal. Paragon adında bir MOBA çıkmıştı. Çok severek oynamıştım açık betadayken. Daha sonra yeterli ilgiyi göremediklerini düşünüp projeyi sonlandırdılar. İçeriğini de topluluğa açtılar. 17milyon dolarlık yatırımı bedava sunmuşlardı. O kaynakları da kullanarak MMO yapıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı