Oyun yapımına C++ ile başlamak

Maria4cry

Centipat
Ben oyun yapımına yönelmek istiyorum ve insanlar yazılımı ilk öğreneceksen Python ile başla bir fikrin olsun dedi. Az çok bir fikir edindim. Şimdi ise oyun programlamak istediğim için, bilginiz olsun tek başıma efsane bir oyun yapmak falan istemiyorum büyük oyun firmalarında kendimi geliştirmek gibi bir hayalim var, internette araştırdığımda C++ oyun için gerekli demiş. Birisi C++'dan önce C öğren demiş, birisi C, sonra C#, sonra C++ öğren demiş. İyice kafam karıştı. Şimdi ben dümdüz Python'dan sonra C++'ya başlasam sıkıntı olur mu olmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Python daha çok ofis uygulamaları için uygun bir dildir. Yani Python üzerinden ancak bir yılan oyunu vb. basit oyunlar yapabilirsin. Bu işlere direkt olarak dalmamanı tavsiye ederim. Önce çok iyi bir İngilizce birikimin olmalı. İstersen C ile başlayabilirsin istersen de şimdilik grafik tasarımlarına başlayıp oyunun kendisini daha sonra ayarlayabilirsin. Seçim senin.

İstediğin dilden başlayabilirsin, hepsi birbirine benziyor zaten. Önemli olan hangi motoru kullanacağın.

Basit oyunlar yapmakla başla, bir anda zor hedeflere yönelme. Ufak ufak, üstüne ekleye ekleye öğren, kendini ödüllendir. Öğrenirken ve çalışırken keyif almaya bak, strese falan girme.

Ayrıca öğrenirken ve çalışırken planlı olmak da çok önemli; A'dan bir anda K'ye, L'ye atlama, A,B,C şeklinde sırayla git. Kesinlikle etkili olacaktır.

Oyun yapmak istiyorsanız kesinlikle başlangıç için Unity öneririm. Unity zaten C# dilini kullanıyor. Unity'de kendinizi geliştirdikten sonra Unreal Engine'e geçebilirsiniz.

Hocam iyi güzel diyorsunuz da firma kısmının ucunu çok açık bırakmışsınız. Öncelikle bahsettiğiniz firmalar yurtdışında mı? Yoksa yurtiçinde mı?

Yurt dışı ise hangi firmalar? EA gibi kendi oyun motoruna sahip firmalar mı? Yoksa UE gibi hazır motorları mı kullanıyorlar? Çünkü dil seçimindeki en büyük etmen oyun motorudur.

Yurt içi ise birçok etmen nedeniyle Unity kullanılıyor genellikle. Yatırımcılar bu sektöre ilgi duymazsa böyle de duracak gibi.

Gördüğün gibi her kafadan başka bir ses çıkıyor.
Bu benim oyunum : İndir Mine Field rar
Oyun motoru kullanmadan Basic ile yaptım. Bunu C++ ile de yapabilirsin C# ile de yapabilirsin. Python ile de yapabilirsin. Basic ile günde bir saat'ten bir hafta sürdü. C++ ile biraz daha fazla sürer. Ama önce programlama bilmelisin. Bilmiyorsan, öğrenmelisin. Öğrenmesi de bir kaç ile bir çok seneni alır. Öğrenmeyi hiç becerememe durumu da olası bir durum.

Daha büyük hayallerle uçma şimdilik.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı