Oyun yapmak için gerekli şeyler

C++ öğrenmeye çoktan başlamıştım. Diğer sorduklarımı cevaplarsanız iyi olur.
Bunu yazsaydınız söylemeye gerek kalmazdım. Öncelikle tek başınıza oyun yapmanız zor bir iş. Oyunun optimizasyonu, sesleri, materyalleri vb. şeyleri tek başına yapabiliyorsanız sıkıntı yok. Bence Technopat üzerinden veya kendi arkadaşlarınızdan size yardım edebilecek birilerini bulun. Optimizasyona gelince bu konuda deneyimli birini bulmanız lazım veya öğrenmeniz. Şu an milyon dolarlar dökülen bir oyunun bile optimizasyonu kötü olabiliyor. Yani tek kişi işiniz zor.

Yaptığınız oyunun türüne göre değişir, açık dünya oyunu yapıyorsanız fps arttırmak için texture kalitesini düşük tutun, bir yer yükleniyorken başka bir yer yüklenmesin gibi. Hem oyununuzun türü hemde hikayesi oldukça önemli. Uzun zamandır hikaye yazan biri olarak bu konuda yardımcı olabilirim. O yüzden türü ve hikayesi nedir oyunun?

Eğer düşük bütçeli bir oyun yapıyorsanız tavsiyem ''pixel art'' yapmanız, hem düşük sistemleri kastırmaz hemde 3d bir oyuna göre çok daha kolay hazırlanır.

Yaptığınız oyunun türüne göre değişir, açık dünya oyunu yapıyorsanız fps arttırmak için texture kalitesini düşük tutun, bir yer yükleniyorken başka bir yer yüklenmesin gibi. Hem oyununuzun türü hemde hikayesi oldukça önemli. Uzun zamandır hikaye yazan biri olarak bu konuda yardımcı olabilirim. O yüzden türü ve hikayesi nedir oyunun?
Açık dünya bir gizlilik oyunu yada RYO tarzı düşünüyorum.
Ekip nasıl kurabilirim peki?

Açık dünya bir gizlilik oyunu yada RYO tarzı düşünüyorum.
Hımm, Metal Gear Solid gibi yani. Açıkçası tps yapmanız bir gizlilik oyunu için çok daha iyi olacaktır onu söyleyeyim, zaten açık dünya ise fps yapmak saçma olacaktır. Ancak daha bu kadar deneyimsiz iken açık dünya yapmaya kalkışmayın derim. Açık dünya oyunlarında yan görevdi, ana hikayeydi loot sistemiydi gibi birçok şey sizi bayağı zorlar. Daha düz aksiyon giden bir oyun yapın derim. Örnek Undertale, Örnek Celeste. Bölüm bölüm giden bir oyun sizi biraz rahatlatacaktır.

Şu videoyu izlemeni öneririm. Videoda mobil oyun yapımcılığı ve oyun yapanların arasında oluşan bazı topluluklardan bahsediyor. Özellikle mobil sektörden oyun yapmaya başlamak, 2-3 kişi için daha rahat ve yüksek gelirli oluyor. Oyun yayıncılarından mecra hakkında bazı bilgiler alabilirsin. Pazarda hangi oyun motoru, tür vb. tutuyor gibi şeyleri bilmek, harcadığınız emeğin boşa gitmemesini sağlıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hımm, Metal Gear Solid gibi yani. Açıkçası tps yapmanız bir gizlilik oyunu için çok daha iyi olacaktır onu söyleyeyim, zaten açık dünya ise fps yapmak saçma olacaktır. Ancak daha bu kadar deneyimsiz iken açık dünya yapmaya kalkışmayın derim. Açık dünya oyunlarında yan görevdi, ana hikayeydi loot sistemiydi gibi birçok şey sizi bayağı zorlar. Daha düz aksiyon giden bir oyun yapın derim. Örnek Undertale, Örnek Celeste. Bölüm bölüm giden bir oyun sizi biraz rahatlatacaktır.
TPS zaten
Ve daha önce FPS oyunları yapmıştım unity üzerinden
Tecrübem var

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı