Oyun yapmak için ne öğrenilmeli?

Çılgın-Joe

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Merhabalar. Oyun yapmak için Unreal Engine, Unity gibi oyun motorlarını mı kullanmalıyım ? Yoksa DirectX veya OpenGL kütüphanelerini mi öğrenmeliyim ? İçimde bir ses DirectX öğren diyor fakat DirectX için Türkçe ders bulamadım. Elinizde varsa atarsanız memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kolay olanı öğrenip, işi kavradıktan sonra zor ve güçlüye geçmelisin. Direk zor ve güçlüden de başlayabilirsin fakat zaman alır bu süreç canını sıkabilir, dikkat dağınıklığı yapabilir.

Unity3D temel seviyede öğren. Sonra biraz ilerlet basit oyunlar yapmaya çalış. Daha sonra Udemy'den UnrealEngine Türkçe ders al dersleri takip et. İngilizce artı sağlar fakat şart değil.
Şunu da aklından çıkarma iyi bir oyun için sabır, hayal gücü ve ekip gerekir.

Unity bilgim var. Uğraşsam bir şeyler çıkarabilirim.
DirectX öğrenmek istiyorum. Fakat İngilizce seviyem çok iyi düzeyde değil.
Unreal Engine'ye başlamak istiyorum.
Fakat yakında pc'ye oyun çıkmayacak diye korkuyorum.

Unity bilgim var. Uğraşsam bir şeyler çıkarabilirim.
DirectX öğrenmek istiyorum. Fakat İngilizce seviyem çok iyi düzeyde değil.
Unreal Engine'ye başlamak istiyorum.
Fakat yakında pc'ye oyun çıkmayacak diye korkuyorum.
PC'ye oyun çıkmama gibi bir ihtimal yakın gelecekte pek mümkün değil o konuda bir şüphen olmasın. İngilizce konusu da şöyle Türkiye'de çok az oyun firması var yani eğer rahat iş bulmak istiyorsan yabancılara çalışacaksın onun için biraz şart İngilizce ama onu daha sonraya erteleyebilirsin işi öğrendikten sonra İngilizceyi de öğrenirsin

Aynen maalesef Türkiye'de sıkıntılı.
Yabancı dili bir şekilde halledeceğim fakat ben DirectX kütüphanesini Türkçe öğrenmek istiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı