Oyun yapmak neden zordur?

Matematik ve fiziğiniz yoksa zaten kendi oyun motorunuzu ve yapay zekanızı yapmanız çok zor.

Unity ve Unreal Engine ile de zor gelmez pek.
En iyisi Source motoru ile oyun yapmayı deneyin.

Amacım kendimi zorlamak değil sadece oyun yapım aşamalarını ve oyun yapımının zorluklarını bir nebzede olsa öğreenebilmek.

Amacım kendimi zorlamak değil sadece oyun yapım aşamalarını ve oyun yapımının zorluklarını bir nebzede olsa öğreenebilmek.
Unreal Engine kullanın ozaman. Hem kolay hemde Shadow of The Tomb Raider gibi oyunlarda o motor ile yapıldı. Tabi hazır komutlar ile zorlukların çoğunu görmeyeceksiniz ama "yaratıcılık" kısmı olan zorluğu görmüş olursunuz.

Unreal Engine kullanın o zaman. Hem kolay hem de Shadow of the Tomb Raider gibi oyunlarda o motor ile yapıldı. Tabii hazır komutlar ile zorlukların çoğunu görmeyeceksiniz ama "yaratıcılık" kısmı olan zorluğu görmüş olursunuz.

Şöyleki hobi olarak değil gerçekten PC mühendisliği okuyup profesyonel olarak yapmak istiyorum ve bu üniversiteye kadarki süreçte kolay olmasından ziyade bana daha çok şey katacak ve öğretecek şeyler yapmak istiyorum bu yüzden Unity kullanıyorum. İleride belgi unreala geçebilirim.

Şöyleki hobi olarak değil gerçekten PC mühendisliği okuyup profesyonel olarak yapmak istiyorum ve bu üniversiteye kadarki süreçte kolay olmasından ziyade bana daha çok şey katacak ve öğretecek şeyler yapmak istiyorum bu yüzden Unity kullanıyorum. İleride belgi unreala geçebilirim.
Hedeflediğiniz şirketlere veya hedeflediğiniz türe göre seçmeniz ozaman mantıklı olur. Unity giriş için iyi ama şirket bazında Unity ile oyun yapan firma görmedim. Unity ile pek tutan oyun yok piyasada daha çok mobil ve Web tabanlı oyunlar oluyor.

Konsept bulmakta önemli mesela MMORPG'den örnek vereyim.
Black Desert oyuncusuyum 1.5k saatim var
Metin2 Knight Online Silkroad gibi oyunlardan farkı nedir?
Grafik oynanış hikaye temel şeyler ama Black Desert sana ek olarak meslek seçim sunuyor mesela gemiye binip gemide savaşabiliyorsun her hafta gelen güncelleme her yıl neredeyse 1 2 karakter ve ucuz olması Metin2 P2W tamamen Knight Online dolar bazindan Silkroad oynayan kalmadı diye biliyorum.
Rise Online ise güzel oyun deniyor hiç oynamadim tek + si item satış fazla BDO(Black Desert Online) item satışı yok kişisel ticaret olmadığı için ek olarak hesap satışı yasak bu basit şeyleri göz önüne alırsak oyun yapmak bir hayli zor 1 kesime hitap edeceğim derken diğer kesimi umursamıyoruz BDO da grief dediğimiz bir şey grind atanları kesmek gibi bir şey grief kötü bir şey ama karşı değilim çünkü MMORPG oyununda PvP en önemli faktör PvP'siz MMORPG oynanmaz BDO MENA :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı