Oyuncu koltukları

Evet ilk bakista urunler pahali ama kabaca bir hesap ile aslinda makul. Bu koltuklar yurt disinda imal ediliyor. Yani imal eden fabrika markanin kendi fabrikasi bile olsa departman farkliligindan dolayi kendi markasina kar koyarak satiyor. Sonra marka urunu, satilacak ulkedeki ithalatci firmaya kar koyarak satiyor, ithalatci firmada kendi karini koyarak ya tuketiciye satiyor ya da toptanciya satiyor. Demek istedigim ilk uretim maliyetinden(satisi) biz tuketiciye gelene kadar her bir basamakda fiyat artiyor.

Bir cok kisi "ben pazardan aldim, 300 tl verdim" yazmis, bunu yazan arkadaslar aldigi koltugun ya markasini dahi bilmiyor ya da markasi zaten yok(onemsiz oldugu icin logo bile yok). Bu yuzden firmalar birde fiyatlara reklam masraflarini ekliyorlar dogal olarak. ( Bir cok telefon ureticisi artik Iphone dan daha kaliteli, daha fazla ozellik barindiran telefon uretiyor, fakat iphone cok buyuk bir fiyat farkiyla en pahali telefon.)

Her seyi bir kenara birakirsak, aslinda sorun ulkemizin parasinin dolar karsisindaki zayifligindan kaynaklaniyor. Bunu soyle dusunun, Hernekadar maas kazaniyorsaniz simdi onu dolar olarak dusunun ve urun fiyatini buna gore degerlendirin. (Ornegin aylik 3000 tl kazaniyorsaniz bunu 3000$ olarak dusunun, ve bilgisayar masaniz icin koltuk alacaksiniz. Dukkana gittiniz, OYUNCU koltugu 300$). 3000-300 Turkiyede ise 3000-1000 . Iste sorun burada.

Şeytana uyup ! Aerocool AC 120 sipariş ettim.
Youtube üzerindeki videolara baktığımda neredeyse hepsinin Rus yapımı olduğunu gördüm.
Aerocool Rus markası mıymış acaba?Bu koltuk hakkında bilgisi ya da görüşü olan var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı