SungJinWoo
Femtopat
Daha fazla
Merhabalar, daha bugun kayıt oldum siteye ve gıcık bir sorunla karşı karşıyayım, Lenovo Y50-70 kullanıyorum i7 4720HQ 2.60 tubo3.60 çıkıyor ancak sorun şu PC ilk açıldıgında evet son surat çalışıyor Turbo ile birlikte 3600leri goruyorum Core temp programında takip ediyorum sureklı ancak test için Cinebench gibi bir program açtığımda render test için falan hızlanması gerektiği yerde 2595 sabitliyor simulasyon açıyorum uçuş simulasyonum var onda da 2.6 sabitliyor hatta bazen 1790'lara düşüyor simulasyonda yani yuk altındayken Turbo açılcagına PC boştayken genelde 3.6 görüyorum sımulasyonda standart hıza geliyor bayağı bir araştırdım güç seçenekleri ne baktım BIOS güncelledim birçok şeyi yaptım programlar indirdim çözemedim oyunun optimizasyonundan mı anlamadım bilen biri varsa lütfen yardım ETS'ın.
Tam özellikleri ise.
i7 4720HQ Haswell.
16 GB DDR3 798MHz.
GTX960M 4 GB 128Bit.
Bende de aynı sorun var benımkıde normalde 2.8 GHz bostta 3.8'e cıkıor normal mauasustunde veya webde takılırken 3.5 3.7 cıvarı ama oyuna gırdıgımde ısı degerlerı normal olmasına ragmen 2.8'e sabıtlenıor GHz hangı oyunu acarsam acım War Thunder civilazation LoL fark etmıor hepsınde aynı sorun var bence ısıdan kaynaklı bır durum yok.