Oyunda küfür edilen kişinin dava açacağını söylemesi

Olaya şöyle bakalım:
Adam savcılığa kendi veya avukatı aracılığıyla şikayet dilekçesi veriyor. Anladığım kadarıyla oyun sohbetinden oluyor. Nvidia Shadowplay kaydı var diyelim. Senin gerçek kimliğin için IP adresine vs. ihtiyaç var. Savcılık senin oyun takma adın vs. ile oyunun yurtdışındaki serverinin bulunduğu ülkeye Interpol veya büyükelçilik vasıtasıyla ilgili taleplerini bildirmesi lazım. Firma da senin kullanıcı adınla ilgili her veriyi paylaşacak.....Ondan sonra bilişim bölümü internetin kullanıldığı ilgili aboneyi bulacak vs.
Adam şikayet dilekçesini verirken ilgili memur gazını alır, vazgeçirir, devletin işi gücü var, sen ne diyorsun der, evrak kayda dilekçeyi işlese de gereken yapılmaz. Avukat uğraşır, ekmek parası. O da bilir devletin işi gücü var vs. Müvekkilini yolar ara ara masraflarla.
Şikayet olup, kimliğin tespit edilse de çıkarsın mahkemeye takım elbiseyle, pişmanım anlık sinirle dedim dersin. Hakim de ilk suçun, toplu eğlence ortamındaki anlık reaksiyon vs. diye başlar en kötü cüzi bir para cezası ya da maddi durumunu hesaba katıp kamu veya sosyal bilince hizmet edecek bir faaliyet cezası verir.
Diye tahmin ediyorum. Burası Amerika değil. Hakaret ettin diye ev, araba sattıracak ceza kesilmez normal vatandaşla normal vatandaşın sözlü hakaretinden. Varsa kişinin zararı belgelenmesi istenir tazminatlarda.
Ama küfür etme. Küfür etmeden de zeka ile tepkilerini ortaya koyacak birsürü laf var.
 
Oyunda birine küfür ettim bayağı bir kez cinsel taraflarına da ettim tacize de giriyor sanırım. Adam beni sesli konuşmaya çağırdı çok hırslı ve kızgın bir biçimde dava edeceğini polise vereceğini söylüyor. Korkuyorum bayağı bir ne yapmalıyım(hatamın farkındayım)?

Hiçbir şey yapamaz rahat ol büyük ihtimal LoL'de küfür etmişsindir.
11 yaşındakilerin dediklerine bakma dava edemezler. Ama sen küfür etme yine.
 
Kanıtı yoksa sıkıntı yok.
Niye oyunda adama küfür edersin ki?

Uzun hikaye dotum ve pişmanım kanıt olarak chat kısmını SS almış. Kanıt sayılır mı?

Olaya şöyle bakalım:
Adam savcılığa kendi veya avukatı aracılığıyla şikayet dilekçesi veriyor. Anladığım kadarıyla oyun sohbetinden oluyor. NVIDIA Shadow Play kaydı var diyelim. Senin gerçek kimliğin için IP adresine vs. ihtiyaç var. Savcılık senin oyun takma adın vs. ile oyunun yurtdışındaki serverinin bulunduğu ülkeye ınterpol veya büyükelçilik vasıtasıyla ilgili taleplerini bildirmesi lazım. Firma da senin kullanıcı adınla ilgili her veriyi paylaşacak...Ondan sonra bilişim bölümü internetin kullanıldığı ilgili aboneyi bulacak vs.
adam şikayet dilekçesini verirken ilgili memur gazını alır, vazgeçirir, devletin işi gücü var, sen ne diyorsun der, evrak kayda dilekçeyi işlese de gereken yapılmaz. Avukat uğraşır, ekmek parası. O dabilir devletin işi gücü var vs. müvekkilini yolar ara ara masraflarla.
Şikayet olup, kimliğin tespit edilse de çıkarsın mahkemeye takım elbir şeyle, pişmanım anlık sinirle dedim dersin. Hakim de ilk suçun, toplu eğlence ortamındaki anlık reaksiyon vs. diye başlar en kötü cüzi bir para cezası ya da maddi durumunu hesaba katıp kamu veya sosyal bilince hizmet edecek bir faaliyet cezası verir.
Diye tahmin ediyorum. Burası Amerika değil. Hakaret ettin diye ev, araba sattıracak ceza kesilmez normal vatandaşla normal vatandaşın sözlü hakaretinden. Varsa kişinin zararı belgelenmesi istenir tazminatlarda.
Ama küfür etme. Küfür etmeden de zeka ile tepkilerini ortaya koyacak bir sürü laf var.

Reşit değilim, bu daha iyi bir şey mi kötü bir şey mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı