Oyunda takılmalar için SSD mi yoksa RAM yükseltmesi mi?

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Sitedeki ürünlere baktım aynı özellikte 3600 liraya var ama ekranı 15.6". Bugüne kadar hep 15.6 kullandım biraz da 17.3 deneyeyim diyorum :D Taşıması zor ama pek sıkıntı olmaz çantası var zaten. Hem dizi izlerken hem de oyun oynarken klavyenin alt tarafındaki avuiçimizi koyduğumuz boşluk büyük olduğu için daha konforlu olur diye düşünüyorum. Onun dışında dual fan var gayet güzel yalnız hava tahliye ızgarasının biri sağda :( diğeri arkada. Acaba işlemci fan çıkış deliği hangisi bunlardan? Bir de oyun dışında Web'te gezinirken film izlerken falan ekran kartı fanı çalışıyor mu acaba? SSD eklemeyi direk satın alırken de yapabiliyormuşuz 300 liracık :) FreeDos geldiği için Windows'u kurduktan sonra G2A gibi sitelerden key satın almayı düşünüyorum.

Düzeltme; G2A Windows lisansı satmıyor artık sanırım G2a'dan Windows 10 Pro Key Satın Alma
Onun yerine n11'de 60 liraya var. Kişisel ömür boyu lisans :D Microsoft Windows 10 Professional 32-64 Bit Orjinal Lisans Türkçe - n11.com
Hocam sağdaki işlemci sol taraftaki ekran kartı fanı. Ekran kartı internette gezinirken çalışıyor sanırım çünkü fan küçük devirde olsa bile dönüyor hani fanın dönmedigi tek zaman kapalı kaldığı zaman diyebilirim :) Onun dışında rahatsız edicek düzeyde değil ama oyun oynarken fan yine çok rahatsız etmicek şekilde biraz daha fazla ses çıkarıyor bunu da yetkililere sorduğum da performans notebook'u olmasına vermişlerdi. Ayriyeten ekstra key almana gerek yok sanırım Windows 10'u kurarken suan kullandığın bilgisayarın lisans anahtarını bulup kullanabilirsin. 17.3 inc'i de kesinlikle tavsiye ediyorum 15.6 lara bakınca farkı cok daha net anlıyorum :)

Merhabalar '7.Nesil Kaby Lake Intel® Core™ i7-7700HQ, 8GB (1x8GB) DDR4L 1.2V 2133MHz, 1TB HDD, 17.3" Full HD 1920x1080 Mat LED Ekran, 4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1050 128-Bit DX12' özelliklerine sahip bir laptop kullanıyorum.

Bu laptop da 'GTA V' i 1 saat gibi bir süre oynadıktan sonra takılmalar başlıyor ve görev yöneticisine bakınca %95-100 bellek kullanımı olduğunu görüyorum. Forumlar da yaptığım incelemeler sonucu 8 GB RAM için GTA V'de ultra-high ayarlar da %95-100 bellek kullanımının normal olduğu ve yetmediği yazıyor. Benim sorum acaba 8 GB daha RAM takviyesi mi yapmalıyım yoksa SSD alsam bu sorunu çözer mi?

Zaten hali hazır da Windows 10'dan kaynaklı %100 disk kullanımı sorunu da yaşandığı için SSD almayı düşünüyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim sadece SSD alsam yeter mi yoksa şimdilik RAM alsam benim sorunu mu halleder mi?

Hocam konuyu hortlatmış gibi olacağım ama monsterın seninkine benzer birazcık daha düşük bir modeli var bende de.i5 7300hq ve gtx1050 + 8gb ram var ve ssd yok.Aynı sorun bende de var.Dediğin gibi gta5i belirli bir süre akıcı oynadıktan sonra takılıyor.Pubg ve battlefield 1 de de takılma sorunları var.Çözümü nü bulabildin mi ?

Hocam konuyu hortlatmış gibi olacağım ama monsterın seninkine benzer birazcık daha düşük bir modeli var bende de.i5 7300hq ve gtx1050 + 8gb ram var ve ssd yok.Aynı sorun bende de var.Dediğin gibi gta5i belirli bir süre akıcı oynadıktan sonra takılıyor.Pubg ve battlefield 1 de de takılma sorunları var.Çözümü nü bulabildin mi ?
Selamlar hocam geç cevap için kusura bakma lütfen. Söz konusu sorunu ekstra 8 GB RAM taktırarak çözdüm. Toplamda 16 GB RAM var şuan bilgisayar da ve gta 5 de ki takılmalar tamamen ortadan kalktı ayrıyeten oynadığım tüm oyunlarda da belirgin fps artışı yaşadım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı