Otomatik Mandalina
Hectopat
Japon?Japon?
Japon?Japon?
Valorant kitlesi çok çöp bir kitle ne bekliyorsunuz.Selamlar,
Bugün "Overdose" isimli bir VALORANT YouTuber'ının videosu keşfetime düştü. İzlerken gerçekten rahatsız edici bir sahneyle karşılaştım. Oyunda, sesi kadın sesine benzetilmiş bir oyuncu küçük bir çocuğa karşı oldukça küçümseyici ve agresif bir tavır sergiliyordu. Daha da ilginci, takımındaki erkek oyuncu da bu davranışı destekliyordu.
Bu tarz toksik davranışların yalnızca oyunlarda değil, artık toplumun neredeyse her alanında yaygın hale geldiğini düşünüyorum. İnsanlar birbirlerine üstünlük taslama, küçümseme ve aşağılama üzerine kurulu bir iletişim biçimini normalleştiriyor gibi.
Özellikle bazı kadın oyuncuların, erkeklerin saygısını kazanmak için yine başka erkekleri aşağılamasını da ayrı bir sorun olarak görüyorum. Bu sadece oyun kültürünün değil, toplumsal ilişkilerin de ne kadar yozlaştığını gösteriyor.
Bu tür insanlara nasıl karşı durmalıyız? Sınırı ne zaman çizmeliyiz? Sessiz kalmak çözüm değil ama şiddet de hiçbir zaman çözüm değil. Biz bu ortamları nasıl tekrar sağlıklı hale getirebiliriz?
Görüşlerinizi merak ediyorum.
VIDEO
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.