Oyundayken sistem aniden kapandı

m.okan

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF GAMİNG B650M-PLUS
RYZEN 5 7500F
INTEL ARC A750
Meslek
Eczacı
Coil whine sesi olabilir belki ama ilk bilgisayarım (ekran kartı 1 yıllık) aniden kapandı (ekran siyahlaştı birden ama ekran kırılmış gibi çizgiler oldu, sonra reset attı PC kendi kendine) sonra kendi kendine yeniden açıldı. Sonra fark ettim sesi. Ekran kartı dışında sistemim yeni. Bir problem yaşar mıyım (oyunu ilk defa oynadım, normalde sürekli Apex ve Squad oynarım)?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınız aşırı ısınıyor.

Fan hızlarını arttırın. Eğer gürültüsü sorun ise sizin için macununu tekrar sürebilirsiniz fabrika çıkışı macun pek kaliteli değil.
Reis kart ısınıyormuş evet ama şuanki problem ekran kartı değil. Ekran kartı sorunlu olsaydı sistem kapanırdı STRAY oyunumda olduğu gibi.

90 derece normal değil mi? Uzun süre stres altında kalmış.
Benim kartım 55 dereceyi geçmiyor 15dk furmarkta. Uzun süre strese binen bir kart da 90ları görmemeli. 80 civarı olması iyidir. 90 dereceye kötü diyorum çünkü daha bunun yaz sıcaklığı var.
Reis kart ısınıyormuş evet ama şuanki problem ekran kartı değil. Ekran kartı sorunlu olsaydı sistem kapanırdı STRAY oyunumda olduğu gibi.
Herhangi bir overclock/undervolt var mı sistemde?

Benim kartım 55 dereceyi geçmiyor 15dk furmarkta. Uzun süre strese binen bir kart da 90ları görmemeli. 80 civarı olması iyidir. 90 dereceye kötü diyorum çünkü daha bunun yaz sıcaklığı var.

Herhangi bir overclock/undervolt var mı sistemde?
Overclock/undervolt ikisi de yok.

Restart bu şekilde olmaz bence bi anormal kapanıştı.

Normalde önceden testler yapmıştım ama şimdi de deneyeyim. Time Spy hiç kullanmadım Steam'dan mı indirip yapmam gerekiyor?

(Ücretli gözüyor)

Furmark 2 testi yaptım. Testi yaparken bilgisayardan o çızırtı sesi gelmiyordu. Testin 10. dakikasında GPU 90, VRAM ise 95 dereceyi gördü. 180 190W arasında çalıştı. Herhangi bir crash ya da restart sorunu yaşamadım.
Sorun ekran kartının ısınması hocam. Kasa iyi hava almıyor olabilir yada ekran kartı bakım saati gelmiş olabilir.

Sorun ekran kartının ısınması hocam. Kasa iyi hava almıyor olabilir yada ekran kartı bakım saati gelmiş olabilir.
Ekran kartı bakım saati gelmiştir büyük ihtimal de, oyunlarda en ama en fazla 78 dereceyi gördüm. Birde sıcaklık sorun olsaydı Furmark 2 testinde de 90 derece sınırında kapanmaz mıydı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı