Oyunlarda akıcılık problemi

0:38 den itibaren dikkatle izleyin. Oyuncuların olduğu yerde kasıyor.

Dediğin buysa işlemci kullanım değerlerine bakmanı öneririm. %90 ve üzerine çıkan çekirdekler var burada kasma hissi yapar işlemciler oyununa göre. Akıcılık hissinin azalması ve takılmalar olabilir. 3500X 6/6 bir işlemci olduğu için sanal çekirdek sayısının azlığı burada dezavantaj oluyor. CS:GO'da aynı akıcılık sorunu yaşayacağını düşünmüyorum eğer denersen çünkü işlemci kullanım değerleri daha düşük kalacaktır.

Dediğin buysa işlemci kullanım değerlerine bakmanı öneririm. %90 ve üzerine çıkan çekirdekler var burada kasma hissi yapar işlemciler oyununa göre. Akıcılık hissinin azalması ve takılmalar olabilir. 3500X 6/6 bir işlemci olduğu için sanal çekirdek sayısının azlığı burada dezavantaj oluyor. CS:GO'da aynı akıcılık sorunu yaşayacağını düşünmüyorum eğer denersen çünkü işlemci kullanım değerleri daha düşük kalacaktır.

Evet CS:GO'da daha az oluyor. Nasıl bir çözüm bulabilirim?

Evet CS:GO'da daha az oluyor. Nasıl bir çözüm bulabilirim?

Yükü olabildiğince ekran kartına vermeni öneririm FPS'den feragat edip. Bu nedenle ayarları olabildiğince yükseltmelisin. MSI Afterburner izleme değerlerini açmanı bu nedenle önermiştim. Şu anki ayarlarını bilmiyorum ama en yüksek ayarlarda denemeni öneririm. Ayar yükselttikçe takılmalar azalıyorsa işlemcinin üzerindeki yük azalıyor ve takılmalar gidiyor demektir.

Not: Grafik ayarlarını yükseltmene rağmen takılmalar değişmiyorsa farklı bir sorun yaşıyor olabilirsin.

Fps'ini oyun için de aldığın en düşük FPS'e sabitle. Örneğin 70 fps alıyorsan en düşük fps'ini 70 e sabitle. Akıcılık sorununa en iyi çözüm.

Düşüncelerinizi beğendim. Peki İtopya böyle sorunlu bir işlemciyle onlarca bilgisayar satıyorsa tek şanssız kişi ben miyim? Garantiye de gönderdim ama çözülmedi. Madem sorunlu bir işlemciydi neden sattılar? Bende çok az bir olasılıkla stuttering e denk geldim :( .
Yükü olabildiğince ekran kartına vermeni öneririm FPS'den feragat edip. Bu nedenle ayarları olabildiğince yükseltmelisin. MSI Afterburner izleme değerlerini açmanı bu nedenle önermiştim. Şu anki ayarlarını bilmiyorum ama en yüksek ayarlarda denemeni öneririm. Ayar yükselttikçe takılmalar azalıyorsa işlemcinin üzerindeki yük azalıyor ve takılmalar gidiyor demektir.

Not: Grafik ayarlarını yükseltmene rağmen takılmalar değişmiyorsa farklı bir sorun yaşıyor olabilirsin.
Ayarlar ultrada.
Başka grafiklerle denerim ama Ultra'da.

@YamukAdam işlemci sorunlu değil aslında. Sende de bir sorun yok. Aynı sisteme sahip herkes bu oyunda o ayarlarda benzer sorunu yaşıyordur.

İtopya vb. hazır sistem satan çoğu yer 3500X gibi 6/6 bir işlemci ve 1x8 RAM'li sistem satıyorlar. Maalesef tek kanal RAM güncel oyunların yarısında %40 FPS kaybına neden oluyor ve 6 sanal çekirdekli 3500X'in işlemci kullanım değerleri uçabiliyor düşük ayarlarda.

Onların amacı uygun fiyatı gören hemen alsın diye. Satış yapan yerden müşteriyi pek düşünmesini bekleyemezsin. 🙂

@YamukAdam işlemci sorunlu değil aslında. Sende de bir sorun yok. Aynı sisteme sahip herkes bu oyunda o ayarlarda benzer sorunu yaşıyordur.

İtopya vb. hazır sistem satan çoğu yer 3500X gibi 6/6 bir işlemci ve 1x8 RAM'li sistem satıyorlar. Maalesef tek kanal RAM güncel oyunların yarısında %40 FPS kaybına neden oluyor ve 6 sanal çekirdekli 3500X'in işlemci kullanım değerleri uçabiliyor düşük ayarlarda.

Onların amacı uygun fiyatı gören hemen alsın diye. Satış yapan yerden müşteriyi pek düşünmesini bekleyemezsin. 🙂
Tüketici haklarına başvurcam.
Ucuz diye aldık biz.

Hocam boş yere uğraşırsınız, almadan önce araştırsaydınız der geçerler, dediğiniz gibi olsa Turbox şu an yok olmuştu.
Turbox derken?

Grafiği düşürünce takılmalar artıyor.

Düzeltme: Grafikleri düşürdükçe akıcılık artıyor, stutteringler aynı. Sorun ne olabilir? İşlemcide bence.
Akıcı olmama problemi tüm ayarlarda var.
En iyi cevap.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı