Oyunlarda Anormal Hızlanma Sorunu

Makaleler
3
Daha fazla  
Arkadaşlar bir arkadaşım 5 aydır bu sorunu yaşıyor. Denemediği yol kalmadı. Hem masaüstü bilgisayarın da, hem dizüstü bilgisayarın da hem de PS3'te bu sorunu yaşıyor. Oyunlarda animasyonlar da anormal bir hızlanma var. FPS artışı falan değil hani videoyu 2X hızda izlersiniz ya aynı onun gibi. İşte buda örnek bir video. Dikkat ederseniz o düşüşlerde bir hızlanma var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Denedikleri;
1- Komple yeni sistem topladı aynı sorun devam ediyor parçaların hepsi farklı.
2- Elektrikçiyi çağırıp voltajları kontrol ettirdi onlarda da sorun yok.
3- Windows 10 kullanıyor tüm sürücüler güncel ve oyunlarda orijinal olup güncel. Ve BIOS'da güncel.
4- PSU değiştirdik. Akım korumalı priz ile UPS bile aldık oda çözmedi.

Sizce ne yapmalı daha ? Özellikle video'da 21.saniyeye bakın. @JaroxJamaica @Adion @MF @Asım Demir

Ben hic bir hizlanma goremiyorum. Bazen takintilar boyle sanrilara yol açabiliyor. Cevrenizdeki diger kisiler de bir sorun gormuyorsa, bir sure herhangi bir oyunu acmayin bence. Mola verin
Doğrusunu söylemek gerekirse ilk bakışta ben de böyle düşündüm sanki sistem yetersiz geliyor da oyun kasıyor gibi. GTX 950 de GTA 5'e pek yeterli gelmez sanırım özellikle de grafik ayarları yüksekse. Ayrıca Unity de optimizasyonu kötü bir oyun onda kasması da gayet doğal. Bence de kuruntu yapmış arkadaş...

Yalnız ben arkadaşın sorununu görüyorum. Bu çok can sıkar kesinlikle. Arkadaşın attığı videoları izledim. Şöyle ki oyunda düz yolda giderken birden hızlanıyor ve oyunda hata yapıyorsun. Hemde sadece bilgisayarda değil. Videolarını izlerken LoL'de yaşadığım sorun aklıma geldi. Fakat benim sorunum birden donuğ aniden hızlanması. Bu sorun internetten kaynaklanıyordu. Senin sorunun neyden kaynaklandığını anlayamadım.

Öncelikle geçmiş olsun. Ben acaba cihazlara dışarıdan bir müdehale mi var ki diye düşündüm. Manyetik alan gibi. Bir pusula alın, pusulayı evde ve dışarıda deneyin, bakalım ne olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burak Uguten kasmayla falan alakası yok. Zaten o video eski bilgisyardan kalma. 2500tl'lik pc topladım şimdi ve hiçbir oyunda en ufak bir takılma yok ama alayı hızlanıyor.

Zifiri kardeşim. İlk defa böyle ilginç bir yorum geldi ama cidden mantıklı, pusula alıp deniyeceğim.

Zifiri kardeşim önerini denedim ve pusula aldım. pusula modemin yanındayken deliriyor
İlk resimde pusula doğru olarak çalışıyor ve kuzeyi tam doğru gösteriyor.

Fakat biraz sağına yani modeme yaklaştırdığımdaysa tamamen delirip yanlış yön gösteriyor 2. fotoğrafta göreceksin.

Modemin yanı hariç nereye koyarsam koyayımdoğru gösteriyor fakat modemin o tarafta deliriyor. İşin garip yanı ise modemi kapatsamda pcyi kökten kapatıp hepsini fiştem çeksem dahi aynı yerde deliriyor. Ve o delirdiği yerin tam aşağısında bilgisyar var.

Gerçektende manyetik bir alan sıkıntısı mı bu, tesadüf mü? PC'i bu bozuyorsa napıcam. pcyi modemsiz başka yerde evlerde çalıştırsamda düzelmiyor. Dizüstü pc ve ps3 ise evin farklı odalarında bozulmuşlardı.

Hocam size birşey musallat olmuş olabilir. Bence de taşının. Manyetik alan ve 3 harfliler şakaya gelmez.

Kardeş nereye taşınıyorum ya para mı var sanki. Off off 6 aydır bitmiyor çile ya kafayı yedim artık oyunsuzluktan.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ya yine para biriktirip yeni bilgisyar bile almaya razıyım ama sorunun kaynağını bilmem ve önlem almam lazım. UPS aldık fayda etmedi daha ne yapabilirim bi fikir verin bana.

Upsi yeni aldıysanız sisteminizi formatlayın ve bir daha deneyin diyeceğim ama olmayacak. Bilmiyorum hocam bu konuyu receb abi bile çözemez bence. Sorun herşeyde olabilir. Belki evdeki telefondan belki buzdolabından vs.

Evinizde ciddi bir manyetik alan sıkıntısı var o zaman, aklıma bide üç harfliler geliyor ama insan emin olamıyor.

Edit: Kesin çözüm taşının.
Hocam size birşey musallat olmuş olabilir. Bence de taşının. Manyetik alan ve 3 harfliler şakaya gelmez.
Böyle adamları forumda barındırmayın arkadaş bu nedir ya adam pusulayı neye bağladı!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…