Oha 43 sayfa olmuş. Zamanında ben bu olaydan tuhaftır ki monitör değiştirerek kurtulmuştum. Ama işin garip yanı şu bu texturelerde bozulma olduğu zaman oyunun video kaydı yeni aldığım monitörde de aynı görünüyordu. Sanki monitörle alakası yok gibiydi ama düzelmişti. Çok tuhaf bir problemdi. 2018 yılı ve GTX 1070'den soğumuştum bu sorun yüzünden. Sonraki sistemlerimde böyle bir sıkıntı yaşamadım. Bu konuda yazılanları görünce içim tekrar ürperdi.
Zamanında açtığım konu;
Arkadaşlar uzun zamandır bu sıkıntıyı yaşamaktayım. Oyunlarda ayarları ultrada oynuyorum. Nvidia panelinde neredeyse bütün ayarları denedim olmuyor. Hareket eden cisim ve obje tırtıklanma sorunu yaşıyor. Bu neyden kaynaklanıyor? Aşağıda misalen Six Siege'i çektim ana menüyü silah tarafına ve...
www.technopat.net
Bu olayı ben bayağı detaylı araştırmıştım. Çoğu kişi Super Sampling olmadığından dolayı böyle olduğundan bahsediyordu. DirectX 9'daki Super Sampling SSAA yerine MSAA ve TAA'ya geçtiği için oyunlar bu yüzden diyorlardı. Ama alakası yoktu bana göre. Çünkü denetim masasında Super Sampling'i açabiliyordum zaten. Monitör değiştirince belki de düzelmemişti. Belki ben öyle zannettim bilmiyorum ama monitörü aldıktan hemen sonra sistemi komple yenilemiştim. Siz yine de bir farklı panel monitör ile deneyin.
Bana göre olabilecek şüpheliler;
Topraklamanın olmaması. Evet komik ama bizim evde topraklama yoktu halen yok ama bu sorun şu an yok. Topraklamanın olmaması elektronik cihazlara zarar verdiği aşikar. (?)
Monitör panel tipi kaynaklı. Ama çekilen videolar VA ve IPS'de de aynı görünüyor. (?)
Ekran kartının çizimi yanlış iletmesi. (?)
Çözünürlük faktörü. (?)
Bakın burada Anti-aliasing'in çalışma prensibi anlatılmış;
Did you know that anti-.aliasing fixes jagged edges in games? Here's a simple guide to anti-aliasing and which type you should use.
www.gpumag.com
Your All-in-One Learning Portal: GeeksforGeeks is a comprehensive educational platform that empowers learners across domains-spanning computer science and programming, school education, upskilling, commerce, software tools, competitive exams, and more.
www.geeksforgeeks.org
Düzenleme;
Bugün okuduğum bir yerde bu durumun tamamen monitördeki PPI diziliminden kaynaklandığını anlatan yazılar gördüm. Antialiasing'i kapatıp DSR açmayı öneriyorlar. Çözünürlük artırmayı. Olay şundan ibaretmiş bir oyunda mesela 1080p kaplama varsa titreme yapıyormuş 1080p monitörde. Eğer kaplama 720p ise 1080P'ye upscale yaptığından bu durum olmuyormuş. 1080p kaplama olmayan oyun kalmadı neredeyse. Yani olay monitörde bitiyormuş. Dediğim gibi çıktı. Antialiasing yerine DSR açın. 1080p yerine 2K oynayın.