encopanco

Hectopat
Daha fazla  
  • GPU: MSI Gaming X RX 580 8 GB OC'suz
  • CPU: Ryzen 5 1600
  • Driver: 17.6.2 Crimson(En günceli)
  • Ekran: ASUS VG248QE 144Hz 1080P Dual Link DVI
  • MOBO: MSI B350 Tomahawk
  • PSU: FSP HD600 Hydro 600W 80+
  • RAM: Corsair Vengeance 16 GB DDR4-2400MHz
Evet başlıkta da bahsettiğim gibi oynadığım her oyunda(GTA 5, CS:GO, Witcher3, Doom, Dishonored2, Metro Redux, BioShock Infinite, Fallout4, Prey, KF2, RotTR) en yüksek anti aliasing ayarlarını kullansam dahi(8XMSAA, SSAA2X, 8XTXAA, TAA) köşelerde tırtıklar var ve hareket ettiğim zaman etraftaki gölge ve texturelarda flicker(objelerin yerinden oynaması) denilen nalet meydana geliyor. İnternetten videolu karşılaştırma yapıyorum başka 1080P oynayanlar da öyle bir sorun göremiyorum videolarda bile görüntü kalitesi düşmesine rağmen insanlarda öyle bir sorun yok. Gayet pürüzsüz kenarlar ve objeler harket ettikleri zaman oynamıyor(özellikle gölgeler)
GTA 5'te aynen bu videodaki sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTA 5'te ve geriye kalan bütün oyunlarda bu sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Pencerenin altına dikkat edin.)

Deneyip sonuca varamadığım;

ReShade, SMAA injector kullandım.
HDMI, Display Port ile monitörü kullandım.(Aynı zamanda fraps gibi programlarla kayıt aldığımda sorun videolarda da vardı yani monitörün bir sıkıntısı olmadığına eminim desktopta falan böyle sorunlar yok.)
BIOS güncelledim.
VSR kullanıp çözünürlüğü 4K yaptım yine aynı sorunlar devam etti çok şaşırtıcı.
AMD Softwareden MSAA 8X yaptım.
Bütün driverları DDU ile silip güvenli modda yeniden kurdum.

Biraz yardım çok iyi olur sağ olun.

Bugün bende bir arkadaşım sayesinde fark ettim. Ben mssa 2X de olduğu için bu şekilde sanıyordum, arkadaşta da MSAA 2X de olduğu halde pürürsüzdü. Oyun FH4.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oha 43 sayfa olmuş. Zamanında ben bu olaydan tuhaftır ki monitör değiştirerek kurtulmuştum. Ama işin garip yanı şu bu texturelerde bozulma olduğu zaman oyunun video kaydı yeni aldığım monitörde de aynı görünüyordu. Sanki monitörle alakası yok gibiydi ama düzelmişti. Çok tuhaf bir problemdi. 2018 yılı ve GTX 1070'den soğumuştum bu sorun yüzünden. Sonraki sistemlerimde böyle bir sıkıntı yaşamadım. Bu konuda yazılanları görünce içim tekrar ürperdi.
Zamanında açtığım konu;
Bu olayı ben baya detaylı araştırmıştım. Çoğu kişi Super Sampling olmadığından dolayı böyle olduğundan bahsediyordu. DirectX 9'daki Super Sampling SSAA yerine MSAA ve TAA'ya geçtiği için oyunlar bu yüzden diyorlardı. Ama alakası yoktu bana göre. Çünkü denetim masasında Super Sampling'i açabiliyordum zaten. Monitör değiştirince belki de düzelmemişti. Belki ben öyle zannettim bilmiyorum ama monitörü aldıktan hemen sonra sistemi komple yenilemiştim. Siz yine de bir farklı panel monitör ile deneyin.

Bana göre olabilecek şüpheliler;
Topraklamanın olmaması. Evet komik ama bizim evde topraklama yoktu halen yok ama bu sorun şu an yok. Topraklamanın olmaması elektronik cihazlara zarar verdiği aşikar. (?)
Monitör panel tipi kaynaklı. Ama çekilen videolar VA ve IPS'de de aynı görünüyor. (?)
Ekran kartının çizimi yanlış iletmesi. (?)
Çözünürlük faktörü. (?)
Bakın burada Anti-aliasing'in çalışma prensibi anlatılmış;
Düzenleme;
Bugün okuduğum bir yerde bu durumun tamamen monitördeki PPI diziliminden kaynaklandığını anlatan yazılar gördüm. Antialiasing'i kapatıp DSR açmayı öneriyorlar. Çözünürlük artırmayı. Olay şundan ibaretmiş bir oyunda mesela 1080p kaplama varsa titreme yapıyormuş 1080p monitörde. Eğer kaplama 720p ise 1080p'ye upscale yaptığından bu durum olmuyormuş. 1080p kaplama olmayan oyun kalmadı nerdeyse. Yani olay monitörde bitiyormuş. Dediğim gibi çıktı. Antialiasing yerine DSR açın. 1080p yerine 2K oynayın.

Son düzenleme:
Oha 43 sayfa olmuş. Zamanında ben bu olaydan tuhaftır ki monitör değiştirerek kurtulmuştum. Ama işin garip yanı şu bu texturelerde bozulma olduğu zaman oyunun video kaydı yeni aldığım monitörde de aynı görünüyordu. Sanki monitörle alakası yok gibiydi ama düzelmişti. Çok tuhaf bir problemdi. 2018 yılı ve GTX 1070'den soğumuştum bu sorun yüzünden. Sonraki sistemlerimde böyle bir sıkıntı yaşamadım. Bu konuda yazılanları görünce içim tekrar ürperdi.
Zamanında açtığım konu;
Bu olayı ben bayağı detaylı araştırmıştım. Çoğu kişi Super Sampling olmadığından dolayı böyle olduğundan bahsediyordu. DirectX 9'daki Super Sampling SSAA yerine MSAA ve TAA'ya geçtiği için oyunlar bu yüzden diyorlardı. Ama alakası yoktu bana göre. Çünkü denetim masasında Super Sampling'i açabiliyordum zaten. Monitör değiştirince belki de düzelmemişti. Belki ben öyle zannettim bilmiyorum ama monitörü aldıktan hemen sonra sistemi komple yenilemiştim. Siz yine de bir farklı panel monitör ile deneyin.

Topraklamanın olmaması. Evet komik ama bizim evde topraklama yoktu halen yok ama bu sorun şu an yok. Topraklamanın olmaması elektronik cihazlara zarar verdiği aşikar. (?)
Monitör panel tipi kaynaklı. Ama çekilen videolar VA ve IPS'de de aynı görünüyor. (?)
Çözünürlük faktörü. (?)
Düzenleme;
Bugün okuduğum bir yerde bu durumun tamamen monitördeki PPI diziliminden kaynaklandığını anlatan yazılar gördüm. Antialiasing'i kapatıp DSR açmayı öneriyorlar. Çözünürlük artırmayı. Olay şundan ibaretmiş bir oyunda mesela 1080p kaplama varsa titreme yapıyormuş 1080p monitörde. Eğer kaplama 720p ise 1080P'ye upscale yaptığından bu durum olmuyormuş. 1080p kaplama olmayan oyun kalmadı neredeyse. Yani olay monitörde bitiyormuş. Dediğim gibi çıktı. Antialiasing yerine DSR açın. 1080p yerine 2K oynayın.

Test edip deneyen var mıdır, ona göre sistemi açacağım zira 1 aydır açmıyorum, o kadar soğuttu beni bu durum.

Dün akşam Hunt: Showdown oynadım bu sorunu unuttuydum ya aklıma geldi sonra tellere bir baktım bakmaz olaydım aynı durum. 🤣 RTX 3060 Ti. Bu büyük ihtimal SSAA kullanmıyor oyunlar artık ya ondan kaynaklanır dedim boşverdim daha sonra. Abartı şekilde hissettirnedi ama bu sefer bana.

Bu durumdan ben de acayip şikayetçiyim.
2060 Super kullanıyorum, gölgeler, duvarlar her şey titriyor oyunlarda. Asus Tuf IPS 1080p ekran kullanıyorum.
Acayip rahatsız edici bir şey.

Zamanında açtığım konu;
Bu olayı ben baya detaylı araştırmıştım. Çoğu kişi Super Sampling olmadığından dolayı böyle olduğundan bahsediyordu. DirectX 9'daki Super Sampling SSAA yerine MSAA ve TAA'ya geçtiği için oyunlar bu yüzden diyorlardı. Ama alakası yoktu bana göre. Çünkü denetim masasında Super Sampling'i açabiliyordum zaten. Monitör değiştirince belki de düzelmemişti. Belki ben öyle zannettim bilmiyorum ama monitörü aldıktan hemen sonra sistemi komple yenilemiştim. Siz yine de bir farklı panel monitör ile deneyin.

Çözünürlük faktörü. (?)
Düzenleme;
Bugün okuduğum bir yerde bu durumun tamamen monitördeki PPI diziliminden kaynaklandığını anlatan yazılar gördüm. Antialiasing'i kapatıp DSR açmayı öneriyorlar. Çözünürlük artırmayı. Olay şundan ibaretmiş bir oyunda mesela 1080p kaplama varsa titreme yapıyormuş 1080p monitörde. Eğer kaplama 720p ise 1080p'ye upscale yaptığından bu durum olmuyormuş. 1080p kaplama olmayan oyun kalmadı nerdeyse. Yani olay monitörde bitiyormuş. Dediğim gibi çıktı. Antialiasing yerine DSR açın. 1080p yerine 2K oynayın.
Buna bir bakıcam, fakat bu sefer de kartın gücü yetmeyecek.

Test edip deneyen var mıdır, ona göre sistemi açacağım zira 1 aydır açmıyorum, o kadar soğuttu beni bu durum.

Son konuma bakarsanız DSR özelliği ile 2K'da denedim yine aynı hocam.

Dün akşam Hunt: Showdown oynadım bu sorunu unuttuydum ya aklıma geldi sonra tellere bir baktım bakmaz olaydım aynı durum. 🤣 RTX 3060 Ti. Bu büyük ihtimal SSAA kullanmıyor oyunlar artık ya ondan kaynaklanır dedim boş verdim daha sonra. Abartı şekilde hissettirnedi ama bu sefer bana.

Ben artık oyun oynamayı bıraktım 1 2 hafta unutucam şu olayı😂

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı