encopanco

Hectopat
Daha fazla  
  • GPU: MSI Gaming X RX 580 8 GB OC'suz
  • CPU: Ryzen 5 1600
  • Driver: 17.6.2 Crimson(En günceli)
  • Ekran: ASUS VG248QE 144Hz 1080P Dual Link DVI
  • MOBO: MSI B350 Tomahawk
  • PSU: FSP HD600 Hydro 600W 80+
  • RAM: Corsair Vengeance 16 GB DDR4-2400MHz
Evet başlıkta da bahsettiğim gibi oynadığım her oyunda(GTA 5, CS:GO, Witcher3, Doom, Dishonored2, Metro Redux, BioShock Infinite, Fallout4, Prey, KF2, RotTR) en yüksek anti aliasing ayarlarını kullansam dahi(8XMSAA, SSAA2X, 8XTXAA, TAA) köşelerde tırtıklar var ve hareket ettiğim zaman etraftaki gölge ve texturelarda flicker(objelerin yerinden oynaması) denilen nalet meydana geliyor. İnternetten videolu karşılaştırma yapıyorum başka 1080P oynayanlar da öyle bir sorun göremiyorum videolarda bile görüntü kalitesi düşmesine rağmen insanlarda öyle bir sorun yok. Gayet pürüzsüz kenarlar ve objeler harket ettikleri zaman oynamıyor(özellikle gölgeler)
GTA 5'te aynen bu videodaki sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTA 5'te ve geriye kalan bütün oyunlarda bu sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Pencerenin altına dikkat edin.)

Deneyip sonuca varamadığım;

ReShade, SMAA injector kullandım.
HDMI, Display Port ile monitörü kullandım.(Aynı zamanda fraps gibi programlarla kayıt aldığımda sorun videolarda da vardı yani monitörün bir sıkıntısı olmadığına eminim desktopta falan böyle sorunlar yok.)
BIOS güncelledim.
VSR kullanıp çözünürlüğü 4K yaptım yine aynı sorunlar devam etti çok şaşırtıcı.
AMD Softwareden MSAA 8X yaptım.
Bütün driverları DDU ile silip güvenli modda yeniden kurdum.

Biraz yardım çok iyi olur sağ olun.

@Armada53 kardeşim galiba bende de var bu sorun, anlatayım dinle beni, oyun oynuyorum mesela oyunda ağaçlar var ağaçların gölgeleri tırtıklı, oyunda yakın mesafeler süper görünüyor, uzak mesafeler bulanık ve tırtıklı, GTA 5'te zaten nesneler halay çekiyor, bende bu tarikata girmiş bulunmaktayım değil mi?

Aramıza hoşgeldin. 🥲
images (49).jpeg

@Armada53 kardeşim galiba bende de var bu sorun, anlatayım dinle beni, oyun oynuyorum mesela oyunda ağaçlar var ağaçların gölgeleri tırtıklı, oyunda yakın mesafeler süper görünüyor, uzak mesafeler bulanık ve tırtıklı, GTA 5'te zaten nesneler halay çekiyor, bende bu tarikata girmiş bulunmaktayım değil mi?

1640379468188.png

'Seni' yazısının üstündeki gölgelere bakar mısınız? Oynadığım bütün ama bütün oyunlarda bu böyle, özellikle ağaçlar, yeşillikler böyle çok ama çok yapay duruyor ve tüm oyun zevkimi mahvediyor, sistemimde çok iyi ekran kartım Gaming X 5700, işlemcim Ryzen 5 3600, 16 GB RAM ama tüm oyunlarda bu var :( kendi kendime boş ver desemde olmuyor, Call of Duty, Forza Horizon 4 ve hepsi, ne yapacağımı bilemiyorum :( @Victoria

Üzgünüm kardeşim ama henüz işe yarayan bir çözüm yok, çünkü bazı çok bilmiş arkadaşlar hala böyle bir sorun olmadığını iddia ediyor, yok TXAA aç yok FXAA yap, yok MSAA kilitle, neler denediğimi bir bilseler.
Kendimce çok kafaya taktığım zamanlar oynadığım hiçbir oyundan keyif almadım, ama şunu samimi bir şekilde söyleyebilirim ki görmezlikten gelmemeye çalıştım bir süre sonra artık eskisi kadar rahatsız etmemeye başladı, naçizane önerim AMD kartlarda karşılığını bilmiyorum ama NVIDIA kartlarda DSR kullanarak çözünürlüğü 4K yapıp oyun içinden diğer tüm ayarları düşürüp oynuyorum, mesela Forza, FIFA nerede ise tüm pürüzler yok oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üzgünüm kardeşim ama henüz işe yarayan bir çözüm yok, çünkü bazı çok bilmiş arkadaşlar hala böyle bir sorun olmadığını iddia ediyor, yok TXAA aç yok FXAA yap, yok MSAA kilitle, neler denediğimi bir bilseler,
Kendimce çok kafaya taktığım zamanlar oynadığım hiçbir oyundan keyif almadım, ama şunu samimi bir şekilde söyleyebilirim ki görmezlikten gelmemeye çalıştım bir süre sonra artık eskisi kadar rahatsız etmemeye başladı, naçizane önerim AMD kartlarda karşılığını bilmiyorum ama NVIDIA kartlarda DSR kullanarak çözünürlüğü 4K yapıp oyun içinden diğer tüm ayarları düşürüp oynuyorum, mesela Forza, FIFA nerede ise tüm pürüzler yok oluyor.

Sorun yok diyen şu üstte ki mesajımdaki çimenlerdeki gölgelenmelere bakar mı? Kör olsa görür ve oyundaki tüm kaplamalar böyle ne yazık ki, AMD de o yok ama bakalım artık.

Konuyu takip ediyorum. Pandemi süreci biraz hafiflesin, gerekirse sorunu yaşayan bir kişiyi ofise davet edeceğim.

Recep bey merhaba, son durum nedir?

Sorun yok diyen şu üstte ki mesajımdaki çimenlerdeki gölgelenmelere bakar mı? Kör olsa görür ve oyundaki tüm kaplamalar böyle ne yazık ki, AMD de o yok ama bakalım artık.

Recep bey merhaba, son durum nedir?
Valla o mesaj bayadır duruyor orda. Unutmuştur büyük ihtimalle. Çözse tarihe geçer aslında.

yok TXAA aç yok FXAA yap, yok MSAA kilitle, neler denediğimi...

Üzgünüm kardeşim ama henüz işe yarayan bir çözüm yok, çünkü bazı çok bilmiş arkadaşlar hala böyle bir sorun olmadığını iddia ediyor, yok TXAA aç yok FXAA yap, yok MSAA kilitle, neler denediğimi bir bilseler,

Hocam DSR'yi kaç X yaptınız acaba?

Ben de maalesef bu sorunun yeni yeni farkına vardım. Hiçbir çaresi yok gibi. Özellikle uzaktaki nesneler berbat gözüküyor. Forza 5'i konsolda oynadım dedim PC'ye de indireyim daha ayrı bir tadı olur. Ama ne göreyim uzaktaki dağ taş rezalet yumuşatmalar. Oyunu sildim oyundan soğumamak için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı