encopanco

Hectopat
Daha fazla  
  • GPU: MSI Gaming X RX 580 8 GB OC'suz
  • CPU: Ryzen 5 1600
  • Driver: 17.6.2 Crimson(En günceli)
  • Ekran: ASUS VG248QE 144Hz 1080P Dual Link DVI
  • MOBO: MSI B350 Tomahawk
  • PSU: FSP HD600 Hydro 600W 80+
  • RAM: Corsair Vengeance 16 GB DDR4-2400MHz
Evet başlıkta da bahsettiğim gibi oynadığım her oyunda(GTA 5, CS:GO, Witcher3, Doom, Dishonored2, Metro Redux, BioShock Infinite, Fallout4, Prey, KF2, RotTR) en yüksek anti aliasing ayarlarını kullansam dahi(8XMSAA, SSAA2X, 8XTXAA, TAA) köşelerde tırtıklar var ve hareket ettiğim zaman etraftaki gölge ve texturelarda flicker(objelerin yerinden oynaması) denilen nalet meydana geliyor. İnternetten videolu karşılaştırma yapıyorum başka 1080P oynayanlar da öyle bir sorun göremiyorum videolarda bile görüntü kalitesi düşmesine rağmen insanlarda öyle bir sorun yok. Gayet pürüzsüz kenarlar ve objeler harket ettikleri zaman oynamıyor(özellikle gölgeler)
GTA 5'te aynen bu videodaki sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTA 5'te ve geriye kalan bütün oyunlarda bu sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Pencerenin altına dikkat edin.)

Deneyip sonuca varamadığım;

ReShade, SMAA injector kullandım.
HDMI, Display Port ile monitörü kullandım.(Aynı zamanda fraps gibi programlarla kayıt aldığımda sorun videolarda da vardı yani monitörün bir sıkıntısı olmadığına eminim desktopta falan böyle sorunlar yok.)
BIOS güncelledim.
VSR kullanıp çözünürlüğü 4K yaptım yine aynı sorunlar devam etti çok şaşırtıcı.
AMD Softwareden MSAA 8X yaptım.
Bütün driverları DDU ile silip güvenli modda yeniden kurdum.

Biraz yardım çok iyi olur sağ olun.

Hangi yük testi? Hangi sorundan? Ve nasıl elektrikle alakalı? Sorunun ekran kartında olduğunu nereden biliyorsunuz? Bazıları ekran kartı değiştirmesine rağmen çözememiş problemi. Hatta bazıları evini değiştirmeye kadar uğraşmış, sadece bilgisayarlarda da değil konsollarda da oluyormuş diye duydum.

Kanka tahminimce hard diski kullandıkça geçiyor bu durum. Hard diskin grafik kartı yavaş yavaş mı alışıyor ne... Yani şahsen bende öyle oldu.

Artık bende bunun bir kenar yumuşatma sorunu olduğunu düşünmüyorum, malumunuz Avrupa kupası maçları TRT'den veriliyor, normal TRT 1 HD'den maç izlerken saha çizgileri resmen dans ediyor, TRT 4K'dan açıyorum maçı, sıfır titreme :) artık insanları yüksek çözünürlüğe yönlendirmek için mi yapılıyor anlayamadım.
Işın garibi arkadaşımla maçı izlerken iki yayını da açtım aralarında çözünürlük dışında bir fark var mı diye sordum dikkatli bak dedim. Çizgilerin titrediğini ben söyleyene kadar fark etmedi :) ben hep diyorum biz seçilmiş insanlarız :D

4K da da oluyor ama çok küçük noktalara düşüyor titremeler parlamalar oda pixellerin 4K da sıkıştığı için.

4K da da oluyor ama çok küçük noktalara düşüyor titremeler parlamalar oda pixellerin 4K da sıkıştığı için.
Evet hocam 4k da illa görecem diye dikkatli bakmadığın süreçte fark etmiyorsun sorunu.
Ama direk çözünürlük sorunu da diyemiyoruz çünkü aynı sisteme sahip arkadaşım örnek vereyim bizzat test ettim 1080pde cam gibi görüntüye sahip. Biz burada kendimizi , forumlarda binlerce insan kendini yırtmaya devam etsin , bu sorunu sosyal gücü olan birinin gün yüzüne çıkarıp , sorunun kaynağı şudur demesini beklemekten başka çaremiz yok. @Recep Baltaş sorunu yaşayan bir arkadaşı ofise davet edip bizzat bakacağım demişti ama hala bekliyoruz.

Bu durum sadece oyunlarda da değil TV de veya telefonda maç ya da dizi izlerken de var. Bu yüzden sorunun elektrikle ilgisi olduğunu düşünüyorum. MSAA veya 4k monitörler var olan sorunu sadece daha az gösteriyor.

Bu durum sadece oyunlarda da değil TV de veya telefonda maç ya da dizi izlerken de var. Bu yüzden sorunun elektrikle ilgisi olduğunu düşünüyorum. MSAA veya 4k monitörler var olan sorunu sadece daha az gösteriyor.
Bende kesinlikle elektrik ile alakalı olduğunu düşünenlerdenim . Ama yaşadığım il de bundan anlayabilecek bir elektrik üstadı bulamadım :D

İyide hocam bütün güç kısıtlamalarını kaldırdım tam güç veriyorum bütün çekirdeklere. Elektrik nasıl engel olabiliyor onu kavrayamadım.
Hocam elektrik olduğu düşüncesine varış sebebim şu , hem tv hem cep telefonu hem pc üçünde de bu problem var , ben yetersiz elekrikten ziyade , parazitli bir elektrik akımının sebep olduğunu düşünüyorum .

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı