encopanco

Hectopat
Daha fazla  
  • GPU: MSI Gaming X RX 580 8 GB OC'suz
  • CPU: Ryzen 5 1600
  • Driver: 17.6.2 Crimson(En günceli)
  • Ekran: ASUS VG248QE 144Hz 1080P Dual Link DVI
  • MOBO: MSI B350 Tomahawk
  • PSU: FSP HD600 Hydro 600W 80+
  • RAM: Corsair Vengeance 16 GB DDR4-2400MHz
Evet başlıkta da bahsettiğim gibi oynadığım her oyunda(GTA 5, CS:GO, Witcher3, Doom, Dishonored2, Metro Redux, BioShock Infinite, Fallout4, Prey, KF2, RotTR) en yüksek anti aliasing ayarlarını kullansam dahi(8XMSAA, SSAA2X, 8XTXAA, TAA) köşelerde tırtıklar var ve hareket ettiğim zaman etraftaki gölge ve texturelarda flicker(objelerin yerinden oynaması) denilen nalet meydana geliyor. İnternetten videolu karşılaştırma yapıyorum başka 1080P oynayanlar da öyle bir sorun göremiyorum videolarda bile görüntü kalitesi düşmesine rağmen insanlarda öyle bir sorun yok. Gayet pürüzsüz kenarlar ve objeler harket ettikleri zaman oynamıyor(özellikle gölgeler)
GTA 5'te aynen bu videodaki sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTA 5'te ve geriye kalan bütün oyunlarda bu sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Pencerenin altına dikkat edin.)

Deneyip sonuca varamadığım;

ReShade, SMAA injector kullandım.
HDMI, Display Port ile monitörü kullandım.(Aynı zamanda fraps gibi programlarla kayıt aldığımda sorun videolarda da vardı yani monitörün bir sıkıntısı olmadığına eminim desktopta falan böyle sorunlar yok.)
BIOS güncelledim.
VSR kullanıp çözünürlüğü 4K yaptım yine aynı sorunlar devam etti çok şaşırtıcı.
AMD Softwareden MSAA 8X yaptım.
Bütün driverları DDU ile silip güvenli modda yeniden kurdum.

Biraz yardım çok iyi olur sağ olun.

Abi bildiğin hareket ediyor gibi. Hele elektirik kablolarını görseniz sanki nasıl anlatsam hareket eder gibi. Göze çok batıyor. Modu denedim açılmıyor. Takılı kalıyor version uymadığı için bir de DX11 geçti ETS. DX9 gecsem bile aynı tırtıklanma bu sorun yoktu böyle.

401063

Ben de onu demeye çalışıyorum bir anda neden böyle olur. Sürüm güncel AMD ekran kartı oyun DX11 geçti deneysel betada DX9 calıştırıyorum yine aynı eskiden DX9 böyle değildi. Ne ATS ne ETS iki ne olduysa bir anda oldu. Monütörden ya da elektirikle alakalı menü yazılarında bile hafif var oyun bekleme esnasında. Bi bilgisayarcıya gidip denemek lazım böyle olmaz.

Ben de onu demeye çalışıyorum bir anda neden böyle olur. Sürüm güncel AMD ekran kartı oyun DX11 geçti deneysel betada DX9 calıştırıyorum yine aynı eskiden DX9 böyle değildi. Ne ATS ne ETS iki ne olduysa bir anda oldu.

Evet bende de bir anda oldu durduk yere kafayı yemek üzereyim hiçbir zevki kalmadı oyun oynamanın. Ben de eski yeni bir sürü sürüm denedim düzelmedi Intel'in kendi ekran kartından görüntü aldım yine aynı ekran kartı aldım yeni yine aynı işletim sistemi değiştim yine aynı 5-6 kere format attım yine aynı, monitör değiştim yine aynı TV'ye bağladım yine aynı yok yok yok düzelmiyor.

Oyun kaynaklı olabilir. Bunları denediğin halde oluyorsa çoğu kişide yok ama. Kardeşim sende varsa bu oyun bir SS atar mısın 100 ölçeklemede bakayım o sorun sende var mı yoksa sistemle alakalı. Al bazıları diyor ölcekleme arttık yine aynı var 400 en sonda sorun oyunla alakalı ya da başka bir sıkıntı var.

401072

Tamamen farklı bir sistemde aynı oyunu oynamayı dener misiniz? Belki normal bir durumdur.

Denedim sorun yok. Başka sistemde kesinlikle çok bariz fark var. 720P olduğu halde görüntü net, tırtıklanma hareketlenme yok ama benim sistemde var, bütün oyunlar da var.
Buraya video yükledim bakabilirsiniz.
Video: 2245FCE7-F555-4404-8FDE-7A32327888A3.MOV

O dediklerini açınca FPS kaybı oluyor önemli olan önceden nasıl açık olmadığı halde bu titremeler olmuyordu ise şimdi de aynı şekilde halletmeden sorundan kurtulmak saçma oluyor, bir de çok fazla işe yaramıyor o değiniz ayarları açınca sorun yine devam ediyor.

Ben GTA oynarken şu an fark ettim; en düşük ayarlarda bile dediğiniz sorunlarla karşılaşmadım. Belki oynadığınız oyunların orijinalliği ile ilgilidir. Oyunlarınız lisanslı mi? Ya da Update'ler ile ilgilidir zamana bırakın firmalara çok fazla şikayet giderse belki bı şekilde duzeltirler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı