Oyunlarda Donma ve Masaüstüne Atma Sorunu

  • Konuyu başlatan chkjz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 52
  • Görüntüleme 14B

chkjz

Kilopat
Katılım
12 Ekim 2014
Mesajlar
289
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi forumlar arkadaşlar. Oyuna girdikten sonra menüde renkler birbirine giriyor gibi oluyor ardından donup masaüstüne atıyor. Hata ya da bir kod vermiyor. Bazen hiç bir sıkıntı vermiyor. Bugün hususi format attım bilgisayara ama değişen bir şey yok. Başka oyunlarda böyle bir sıkıntı mevcut değil. Windows güncellemesi ile ilgili olduğunu söyleyen kişiler var başka forumlarda. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Renklerin birbirine girmesi pek hayra alamet değil. En son ben bu hatayı aldığımda kartı çöpe atmıştım.
Driver veya ısı sorunu gibi geldi bana. Formatı da nasıl attın bilmiyorum ama diski biçimlendirip "Yeni" ye tıklayıp temiz kurulum yapman gerekiyor. 100mb kadar da ayrıyetten ayırıyor bunlar olmadan direk üstüne formatladıysan daha kötü yaparsın sistemi. Dediğim gibi sürücüleri güncelle sonra buradan 4.7.2 olanı indir. Bir O.C işlemi yaptıysan geri al bu şekilde çalıştırmayı dene. Oyun korsan değil sanırım.
 
Sadece bu oyunda oluyor ama ben de anlamadım. Daha sabah kurdum sistemi ve yeni sürücüleri. O.C işlemini kapatsam dahi farketmiyor yine atıyor. Çıldırma noktasına geldim artık.
 
Aynı sorun bende de var. Isınma veya güncelleme ile alakalı değil. Yaklaşık 2 haftadır bu oyunu oynuyordum. Ama 4-5 gündür ilk ateş ettiğinizde oyundan atmaya başladı. Denemek için düzgün şekilde geçtiğim önceki bölümü tekrar oynamak istedim yine aynı hatayı verdi. Demekki bizim bilgisayarımızdan veya sistemimizden kaynaklanmıyor. Ben GeForce güncellemesinden sonra bozulduğunu düşünüyorum. Eğer çözüm bulan bi arkadaşım var ve yardımcı olursa kendisine duacı olurum.
 
Ben ekran kartı güncel sürümünü kaldırdım ardından 2 sürüm öncesini kurdum fakat durum aynı. Sanırım Windows güncellemesi ile ilgili. Fakat Metro Exodus oynarken güncel sürümde hata verip masaüstüne atıyordu. Eski sürümde şu an sıkıntı yok. Ama ben hala sistem ve de donanımdan şüpheleniyorum. Başka oyunlarda sıkıntı oluyor mu sizde?
Ayrıca bir şey dikkatimi çekti. Oyundan attıktan sonra indirilenler klasöründe Opera tarayıcı crash diye bir şey çıkıyor. Sistemi dün kurdum.

İyi forumlar diliyorum. Oyun destek bölümüne konuyu açtım fakat istediğim cevapları alamadığım için burayada açıyorum kusura bakmayın. Battlefield V oyundan atıyor. Herhangi bir hata kotu almıyorum. Tek gözüme çarpan oyundan attıktan sonra indirilenler klasöründe Opera tarayıcı hata kodu gibi bir klasör çıkıyor. Dün sabah sırf bunun için format attım. Tüm sürücüleri kurdum, fakat sonuç aynı. NVIDIA eski sürücülerini kurdum bir şey değişmedi. O.C ayarlarını sıfırladım fark etmedi. O kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi anlatamam. Merak ettiklerim ise;

  1. Isınmadan dolayı oyundan atar mı? (işlemci sıcaklığı 65-75 arası ekran kartı ise 70-75 arası)
  2. GTA 5 oynarken DirectX_11 diye bir hata veriyor ve masaüstüne atıyor. (formattan önce ve sonra aynı durum)
  3. Metro Exodus oyunu da aynı hatayı veriyordu. Eski ekran kartı sürücüsüne dönünce sorun çözüldü.

Bilgi paylaştıkça güzeldir. Sorunu yaşayan ya da çözümünü bilen paylaşırsa minnettar kalırım.
 
Ekran kartınızı Furmark ile stres testine sokar mısınız? Burada ya ekran kartı ya da PSU ile ilgili bir sorun var.

Ekran kartını besleyen kablolar orijinal PCIe mi yoksa Molex > PCIe mi?

Bir de Windows 7 kullanmıyorsunuz değil mi? 7 ile sorun çözülecek diye düşündüyseniz yanlış düşünmüşsünüz. Windows 10 1809 kullanın.
 
Öncelikle değerli vaktinizi ayırıp, cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Şu an şirketteyim ve windows 7 işletim sistemi kullanan bilgisayardan açtım konuyu. Bilgisayarımda son sürüm olan Windows 10 1809 kullanıyorum. Daha dün yeni sistem kurdum. Yaklaşık 2 yıldır düzenli olarak temizlerim bilgisayarımı. Kablolar orjinal. Son 1 aydır başladı bu sorunu yapmaya bende format attım. Ama dahada kötü oldu. Format atmadan önce Battlefield V bir kez girip masaüstüne attıktan sonra sorunsuz oynardım. GTA 5 ise son 1 aydır sürekli (sizinde daha önceden açtığınız konuda gördüm) DRX_11 hatası veriyor. Akşam dediğiniz program ile stres testime sokucam ekran kartımı. Fakat 65 derecede dahi masaüstüne atabiliyor oyunlar. Siz daha iyi bilirsiniz fakat güç kaynağı yetersiz gelse bilgisayar kapanmazmı? Ayrıca opera tarayıcısının hata kodu hiç bir şekilde mantığıma sığmıyor. Son olarak sizce Windows güncellemesinden dolayı böyle bir sıkıntı yaparmı? Çok teşekkür ediyorum iyi ki varsınız.
 
Bende başka oyunlarda hiçbir sorun yok. Ayrıca yukarıda da yazdığım gibi bu sorun 4-5 gündür var. Daha önce bi sorun yaşamadan oynuyordum. Ayrıca daha önce hatasız geçtiğim bölümde de aynı şekilde oyundan atıyor. Demekki güncellemelrden sonra bi sıkıntı oluştu. Bende GeForce güncellemesinden kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü bende önceki sürümlere döndüğüm halde hata aynen devam ediyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı