Oyunlarda düşük FPS ve kasma sorunu

Metehanb

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda entegre grafik ve Nvidia ekran kartı var. 2-3 senedir bilgisayarımda bir kasma var, tüm oyunlar zevk vermez halde. Mesela LoL oynarken 30 FPS civarında alıyorum. Eskiden 2-3 katı FPS alırdım. Oyunu entegre grafik ve Nvidia ile de çalıştırsam hiçbir fark yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, bilgisayarınıza windows 7 kurmayı deneyebilir misiniz?
Eğer öyleyse bir format atmayı deneyebilirsiniz bende intel hd graphics 2500 var ve lol tarzı oyunlarda orta ayarlarda 60fps alıyorum yani dediğimi deneyebilirsiniz.. :)
Temiz bir format ;)

Gün geçtikçe teknoloji gelişiyor. Bu yüzden oyunların grafik seviyeleri de artıyor. Malum fps düşmesi normal. Bence Windows düşürün, format atın. Youtube'a filan göz gezdirin, fps arttırma diye.

Bu sorun windows 7 iken de vardı, hem format atmış olurum hemde hızlanır belki diye windows 10a geçiş yaptım. Kesinlikle entegre grafikten daha kötü performans sağlıyor. İşte bu hiç normal değil ve evet temizlik yaptım. Bilgisayar ilk açıldığında da aynı yani soğuk sıcak farketmiyor. Furmark programında test ediyorum 720p de ortalama 5 fps falan alıyor.

Laptop modelim lenovo ideapad z370

Arkadaşlar birde alt tab yapıp programlar arası geçiş yaparken bile yavaşladı bilgisayar. Bir programa tıklıyorum eskiye göre daha geç açılıyor, eskiden tak açılırdı. Mesela facebook anasayfada geziyorum aşağı doğru scrolllarken bile akıcı bir şekilde gitmiyor arada tekliyor. Bütün driverler güncel birsürü virüs taraması yaptım bir şey çıkmadı. Pc de en fazla 50-60 gb yüklü.

Ekran kartının termal macununu yenilemeniz gerekiyor olabilir. Garantisi varsa garantiye gönderin.
2011 de almıştım laptopu ve termal macunu yok.

Termal macun nasıl yok? İçinde vardır, eskimiştir. Bilgisayarcıya değiştirebilirsiniz. Ayrıca fanını da temizleyin.
Kusura bakma cahillik. Termal macun yok diye bilirdim. Gerçekten hiç macun değiştirmedim. Kendim macunu değiştirebilir miyim sipariş etsem? 6 senedir falan temizlik dışında bir şey yapmadan kullanıyorum, termal macunu değiştirmemem entegre grafik performansına kadar düşürür mü?

Kendim macunu değiştirebilir miyim sipariş etsem? 6 senedir falan temizlik dışında bir şey yapmadan kullanıyorum, termal macunu değiştirmemem entegre grafik performansına kadar düşürür mü?

Ben bir laptop'u açıp değiştirmeyi denedim. Fakat montaj işlerinden anlamadığım için tam oturtamadım ve elimde bir avuç vida kalmıştı. :) O günden bu güne hiç laptop açmadım.

Bir bilgisayarcıya değiştirtmenizi öneririm. Termal macunu değiştirmeniz soğutma konusunda olumlu bir yarar sağlayacaktır. Ayrıca fanların temizlenmesi de.

Isınma azalacağından performans da artacaktır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı