Oyunlarda düşük GPU kullanımı ve anlık FPS düşüşleri

TheSecretHero

Centipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhabalar.

Yeni topladığım sistem ile oyunlarda ani FPS düşüşü problemi yaşıyorum. GPU kullanımı %96 civarında dolaşırken anlık olarak %80 civarına düşüyor ve oyun takılıyor. Sonra eski değerine geri çıkıyor. Bu durum sık sık tekrarlanıyor. Ayrıca, GPU kullanımı bazı oyunlarda %20 - %40 aralığında sabit kalıyor. Bu yüzden de almam gerekenin çok altında FPS değeri alıyorum. CPU kullanımı hiçbir oyunda %100 görmedim. Darboğaz sorunum yok diye düşünüyorum. CPU sıcaklık değerlerim gayet normal. Oyun oynarken 65-70 derecede oluyor. Aynı şekilde GPU sıcaklığı da 75 dereceyi geçmedi şimdiye kadar.

Denediğim ve işe yaramayan yöntemler: NVIDIA kontrol panelinden güç ayarı "maksimum performans" seçildi. Bilgisayar güç planı "AMD Ryzen High Performance" seçildi. XMP açık. Windows oyun modu "kapalı" seçildi. Xbox bildirimleri "kapalı" durumda. BIOS güncellemesi yapıldı. Ekran kartı sürücüleri güncellendi.

Sistem:

• Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1660 Super
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
  • Ram: 2 adet Crucial 8 GB Ballistix DDR4 3200MHz
  • Anakart: MSI B450M-A Pro Max
  • PSU: Corsair V3 serisi (2018 versiyon - Gri şerit) 550W 80Plus

GPU kullanımının %96 civarında gezip ani şekilde %80 civarına düştüğü bazı oyunlar:

• Battlefield V
  • Red Dead Redemption 2
  • Metro Exodus
  • Squad
  • Hell Let Loose
  • No Man's Sky
  • Insurgency Sandstorm.

GPU kullanımının %20 veya %40 civarında gezdiği oyunlar:
  • Empire of Sin
  • Train Sim World 2

Yardımlarınızı bekliyorum. Buradaki ilk konum. Bir hatam varsa uyarırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Empire of Sin için örnek değerler:

Empire of Sin GPU kullanımı.jpg

Maalesef bir değişiklik olmadı. Anlık düşüşler ve yer yer yırtılmalar devam ediyor. Bilgisayarcıya da götürdüm, tüm parçalara tek tek bakıldı. Ancak bir sorun olmadığı söylendi. Onlar da anlayamadı yani durumu.

Ben anakarttan şüpheleniyorum. Aynı sorunu yaşayan başka bir arkadaşım sorunu anakart değiştirerek çözdüğünü söyledi. Benim böyle bir imkanım olmadığından işe yararlığı hakkında net bir şey söyleyemiyorum.
Benim'de sorunum aynı.Anakartımız'da aynı belki'de anakart'tan dolayıdır.

R5 5500 rtx 3060 ile ben de takılma yaşıyorum oyunlarda hala ve hala çözemedim sinir krizi geçirme noktasına geldim artık. Her yere konu açtım adam akıllı cevap gelmedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı