Oyunlarda düşük GPU kullanımı ve anlık FPS düşüşleri

TheSecretHero

Centipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhabalar.

Yeni topladığım sistem ile oyunlarda ani FPS düşüşü problemi yaşıyorum. GPU kullanımı %96 civarında dolaşırken anlık olarak %80 civarına düşüyor ve oyun takılıyor. Sonra eski değerine geri çıkıyor. Bu durum sık sık tekrarlanıyor. Ayrıca, GPU kullanımı bazı oyunlarda %20 - %40 aralığında sabit kalıyor. Bu yüzden de almam gerekenin çok altında FPS değeri alıyorum. CPU kullanımı hiçbir oyunda %100 görmedim. Darboğaz sorunum yok diye düşünüyorum. CPU sıcaklık değerlerim gayet normal. Oyun oynarken 65-70 derecede oluyor. Aynı şekilde GPU sıcaklığı da 75 dereceyi geçmedi şimdiye kadar.

Denediğim ve işe yaramayan yöntemler: NVIDIA kontrol panelinden güç ayarı "maksimum performans" seçildi. Bilgisayar güç planı "AMD Ryzen High Performance" seçildi. XMP açık. Windows oyun modu "kapalı" seçildi. Xbox bildirimleri "kapalı" durumda. BIOS güncellemesi yapıldı. Ekran kartı sürücüleri güncellendi.

Sistem:

• Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1660 Super
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
  • Ram: 2 adet Crucial 8 GB Ballistix DDR4 3200MHz
  • Anakart: MSI B450M-A Pro Max
  • PSU: Corsair V3 serisi (2018 versiyon - Gri şerit) 550W 80Plus

GPU kullanımının %96 civarında gezip ani şekilde %80 civarına düştüğü bazı oyunlar:

• Battlefield V
  • Red Dead Redemption 2
  • Metro Exodus
  • Squad
  • Hell Let Loose
  • No Man's Sky
  • Insurgency Sandstorm.

GPU kullanımının %20 veya %40 civarında gezdiği oyunlar:
  • Empire of Sin
  • Train Sim World 2

Yardımlarınızı bekliyorum. Buradaki ilk konum. Bir hatam varsa uyarırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Empire of Sin için örnek değerler:

Empire of Sin GPU kullanımı.jpg

Ben BIOS güncelledim ve 1.5 yıllık bir driver yükledim düzeldi sorun bir de BIOS'tan RAM hızlarını arttırdım bu yaptıklarımı yaparsanız düzelebilir not: Driveri deneyerek bulmalısınız ve bence GeForce Experience'ı silin.

Kanka ben çözüm bulamadım, arkadaşım Windows 11 yükledi onda sorun çözüldü, ben de denersem yazacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı