Yeni topladığım sistem ile oyunlarda ani FPS düşüşü problemi yaşıyorum. GPU kullanımı %96 civarında dolaşırken anlık olarak %80 civarına düşüyor ve oyun takılıyor. Sonra eski değerine geri çıkıyor. Bu durum sık sık tekrarlanıyor. Ayrıca, GPU kullanımı bazı oyunlarda %20 - %40 aralığında sabit kalıyor. Bu yüzden de almam gerekenin çok altında FPS değeri alıyorum. CPU kullanımı hiçbir oyunda %100 görmedim. Darboğaz sorunum yok diye düşünüyorum. CPU sıcaklık değerlerim gayet normal. Oyun oynarken 65-70 derecede oluyor. Aynı şekilde GPU sıcaklığı da 75 dereceyi geçmedi şimdiye kadar.
Denediğim ve işe yaramayan yöntemler: NVIDIA kontrol panelinden güç ayarı "maksimum performans" seçildi. Bilgisayar güç planı "AMD Ryzen High Performance" seçildi. XMP açık. Windows oyun modu "kapalı" seçildi. Xbox bildirimleri "kapalı" durumda. BIOS güncellemesi yapıldı. Ekran kartı sürücüleri güncellendi.
Maalesef bir değişiklik olmadı. Anlık düşüşler ve yer yer yırtılmalar devam ediyor. Bilgisayarcıya da götürdüm, tüm parçalara tek tek bakıldı. Ancak bir sorun olmadığı söylendi. Onlar da anlayamadı yani durumu.
Ben anakarttan şüpheleniyorum. Aynı sorunu yaşayan başka bir arkadaşım sorunu anakart değiştirerek çözdüğünü söyledi. Benim böyle bir imkanım olmadığından işe yararlığı hakkında net bir şey söyleyemiyorum.
R5 5500 rtx 3060 ile ben de takılma yaşıyorum oyunlarda hala ve hala çözemedim sinir krizi geçirme noktasına geldim artık. Her yere konu açtım adam akıllı cevap gelmedi.
R5 5500 rtx 3060 ile ben de takılma yaşıyorum oyunlarda hala ve hala çözemedim sinir krizi geçirme noktasına geldim artık. Her yere konu açtım adam akıllı cevap gelmedi.
Ben BIOS güncelledim ve 1.5 yıllık bir driver yükledim düzeldi sorun bir de BIOS'tan RAM hızlarını arttırdım bu yaptıklarımı yaparsanız düzelebilir not: Driveri deneyerek bulmalısınız ve bence GeForce Experience'ı silin.