Oyunlarda FPS sabitlemek ne işe yarar?

CS:GO'da FPS sabitlemek büyük dezavantaj. 144 Hz monitörde, 144 FPS ile 300 FPS arasında akıcılık değişiyor. Ne kadar yüksek FPS alırsak kâr bu oyunda.

Benim bildiğim kadarıyla monitörün 144 Hz ise zaten 300 FPS ile 144 FPS alman arasında fark yok. Yanlış mı biliyorum acaba. 🤔

Monitör 300Hz olmadıktan sonra ne işe yarar 300FPS almak?

Yarıyor. Öncelikle gecikmen düşüyor zaten. Bu oyuna özel olarak da daha akıcı hissediyorsun. CS:GO'da 144 FPS 144 Hz oynarsan tam olarak akıcı hissedemiyorsun. 300 FPS üzerindeyken daha akıcı oluyor.

Yarıyor. Öncelikle gecikmen düşüyor zaten. Bu oyuna özel olarak da daha akıcı hissediyorsun. CS:GO'da 144 FPS 144 Hz oynarsan tam olarak akıcı hissedemiyorsun. 300 FPS üzerindeyken daha akıcı oluyor.
Dediğiniz gibi bir şey deneyimlemedim, bilemeyeceğim.

Ama anlık düşüşler olunca daha çok hissedersin mesela bi anda 50 fps düşüş yaşarsan hissedersin bu yüzden mesela 144 Hz kullanıyorsan 180-200 arası sabitlemek en mantıklısıdır bence.

Ama anlık düşüşler olunca daha çok hissedersin mesela bi anda 50 fps düşüş yaşarsan hissedersin bu yüzden mesela 144 Hz kullanıyorsan 180-200 arası sabitlemek en mantıklısıdır bence.
Sabitlememek daha da mantıklı değil mi?

Bazı oyunlar(Özellikle GTA serisi) FPS sabitlemediğin sürece stabil seyretmez ve bir sürü hataya sebebiyet verir bahsettiğin oyunlarda ise bilgisayarın eskiyse çatışma sırasında FPS düşüşleri yaşandığında odaklanamıyorsun bunu çözmek için sabitlenir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı