bilmemem
Hectopat
Daha fazla
Ekranda bir görüntü oluşturulurken bütün işi GPU yapmaz, FPS arttırmak için CPU ile iş bölümü yapılır. Görüş alanındaki objelerin takibini vs CPU yapar, misal hareketli bir obje var onun hareketlerini CPU hesaplar ve GPU'ya bildirir. Ultra ayarlarda 100 FPS ile oynanırken bu işlemi CPU saniyede 100 kere yapar, Low ayarlarda 400 FPS ile oynanırken saniyede 400 kere yapması gerekir yani CPU yükü ciddi oranda artar. FPS limitlemedikçe ayar kısmak yükü azaltmaz yani aksine arttırır.
Anladım hocam ben zaten ayarları ultraya almama rağmen niye ekran kartı sıcaklığı artmadı diye düşünüyorum onu pek anlayamadım üstüne bir de laptap o yüzden.
Birçok sebebi olabilir. Kasa içerisinde yeteri kadar soğutma ve düzgün bir hava akışı varsa GPU ısısı çok fark etmiyordur. CPU için ek soğutma gerekiyor stok fan varsa bile eğer. Bu 2 bileşenin ısı eşikleri ve yük tepkileri farklı halihazırda. GPU'nun ek olarak kendi fanı.
Laptap ekran kartının kendine ait bir fani olduğunu bile bilmiyordum
Ekranda bir görüntü oluşturulurken bütün işi GPU yapmaz, FPS arttırmak için CPU ile iş bölümü yapılır. Görüş alanındaki objelerin takibini vs CPU yapar, misal hareketli bir obje var onun hareketlerini CPU hesaplar ve GPU'ya bildirir. Ultra ayarlarda 100 FPS ile oynanırken bu işlemi CPU saniyede 100 kere yapar, Low ayarlarda 400 FPS ile oynanırken saniyede 400 kere yapması gerekir yani CPU yükü ciddi oranda artar. FPS limitlemedikçe ayar kısmak yükü azaltmaz yani aksine arttırır.
Bu şekildeyse ultrada oynamak daha mantıklı oyunları hem işlemci daha düşük derece hem ekran kartı 1 2 derece fark ediyor.
Peki hocam demek Metro Exodus da Low ayarlarda 90 95 derece iken ultrada 75 85 derece olmalı bundan peki hocam FPS limitlemek 90 dereceden 80'e falan düşürür mü?
Son düzenleme: