Oyunlarda GTX 1660 Ti ve i3-10100F kullanımları %100 oluyor

SirNoob2

Decapat
Daha fazla  
Oyunlar da CPU ve GPU'nun 100% görmesi normal mi? Veya bir zararı olur mu?

Sistemim:
GTX 1660 Ti.
Intel i3 10100F.
16 GB RAM.

(Not: Hiçbir oyunda FPS'le alakalı bir sorun yaşamıyorum)

Windows ve donanım yazılımlarının güncel olduğundan emin olmak lazım. Her oyunda %100 CPU kullanımı çok beklenen bir şey değil. Oyun sırasında arka planda çalışan gereksiz uygulamalar olabilir. Oyun içi değerleri görsel olarak paylaşman iyi olur. Isı değerleri, kullanım oranları, çalışma frekansları şeklinde.

Ayrıca şu program ile varsa güncelleştirmeleri yapar mısın?

Hepsi güncel ama zaten her oyun dediğim 2 tane oyunum var onlarda GTA 5 ile Fortnite.
Windows ve donanım yazılımlarının güncel olduğundan emin olmak lazım. Her oyunda %100 CPU kullanımı çok beklenen bir şey değil. Oyun sırasında arka planda çalışan gereksiz uygulamalar olabilir. Oyun içi değerleri görsel olarak paylaşman iyi olur. Isı değerleri, kullanım oranları, çalışma frekansları şeklinde.

Ayrıca şu program ile varsa güncelleştirmeleri yapar mısın?

Bunun dışında darboğazın sisteme bir zararı olur mu?

Asus GPU Tweak II yazılımını öneririm. Programın sadece Gaming Booster özelliğini kullanıyorum. Bilgisayarı ilk açtığımda direkt Gaming Booster seçeneğine tıklıyorum ve sonra programı kapıyorum. Arkaplanda çalışan ne kadar gereksiz windows yazılımı veya çeşitli programlar vesaire varsa kendisi kapatıyor. Biraz daha işlemci gücü kazanmış olursunuz. Tavsiye ederim. Ekran kartınızın ASUS olması gerekmiyor.

cats.jpg

Ekran kartının %100 kullanıldığı durumda darboğaz olmaz zaten. Sadece Fortnite oyununda %100 işlemci kullanımı normal değil. Oyunda değilken CPU kullanımı ne düzeyde? Xbox sekmesinden oyun modu kapalıysa açıp, güç seçeneklerinden yüksek performans ile bir deneyebilirsin belki.

9400F ve 1660Super kullanıyorum. İşlemcimiz ve ekran kartımız hemen hemen aynı güçte diyebilirim. RDR2 ve Cyberpunk'da bazen anlık CPU'yu 100 görüyorum o kadar. GTA'da ultra ayarlarda ben 100 kullanımı hiç görmemiştim CPU için. Bu da Youtube'dan aldığım görüntü. CPU kullanımının 100 olmasına bir sıkıntı var.

1609632018787.png

9400F ve 1660 Super kullanıyorum. İşlemcimiz ve ekran kartımız hemen hemen aynı güçte diyebilirim. RDR2 ve Cyberpunk'da bazen anlık CPU'yu 100 görüyorum o kadar. GTA'da Ultra ayarlarda ben 100 kullanımı hiç görmemiştim CPU için. Bu da YouTube'dan aldığım görüntü. CPU kullanımının 100 olmasına bir sıkıntı var.

Eki Görüntüle 813877

Bence Windows'la alakalı bir sorun darboğaz olsaydı FPS düşüşü olurdu ama hiçbir şekilde yok garip.

Asus GPU Tweak II yazılımını öneririm. Programın sadece Gaming Booster özelliğini kullanıyorum. Bilgisayarı ilk açtığımda direkt Gaming Booster seçeneğine tıklıyorum ve sonra programı kapıyorum. Arkaplanda çalışan ne kadar gereksiz windows yazılımı veya çeşitli programlar vesaire varsa kendisi kapatıyor. Biraz daha işlemci gücü kazanmış olursunuz. Tavsiye ederim. Ekran kartınızın ASUS olması gerekmiyor.

Eki Görüntüle 813874
Simge durumuna mı küçültüyosun yoksa tamamen kapıyor musun?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı